Odbornici opozicije u Šapcu ne treba da učestvuju u radu lokalnog parlamenta

GG Prilika – Da li opozicioni odbornici treba da učestvuju u radu Skupštine grada Šapca i zašto?

GG Prilika smatra da odbornici opozicije u Šapcu ne treba da učestvuju u radu lokalnog parlamenta i u to verujemo od momenta kada su se određene stranke, dok su izbori još bili u toku, dogovorile oko pravljenja vlasti. Takve poteze smatramo krajnje nekorektnim, bahatim i bezobraznim, kako po učesnike izborne trke, tako i po same birače koji su tek trebali da izađu i svoj glas na određenim biračkim mestima daju listama za koje su smatrali da zaslužuju njihovu podršku.

Sa ovakvom praksom Srpska napradna stranka i Zapadna Srbija organizacije koje su stožer vlasti u Šapcu nastavile su i nakon formiranja vlasti. Prvo: Materijal nije dostavljan na način propisan za to – neke tačke dnevnog reda nedostajale su u materijalu, te nismo imali priliku da se upoznamo sa istim. Zatim, ono što smatramo najvažnijim je što su potpuno svesno sprečili rad odbornicima time što im u sklopu materijala nisu dostavili dokument bez kojeg odbornik ne može da učestvuje u radu Skupštine – Poslovnik o radu Skupštine. Mi smo na to ukazivali i javno apelovali, a Srpska napredna stranka i Zapadna Srbija i dalje potpuno svesno ignorišu činjenicu da krše elementarna prava na demokratsko delovanje i slobodu govora i javnog delovanja nas kao odbornika.

Zbog svega navedenog, smatramo da odbornici opozicije ne treba da učestvuju u radu skupštine. Više je nego očigledno da, gore pomenute organizacije uz svoje manje koalicione partnere Evropsku zelenu partiju, Rusku stranku i GG Siguran korak, koje su deo vlasti sa njima i koje ćute na apsolutno kršenje prava odbornika, ne žele da u Šapcu postoji parlamentarizam i zbog toga nama tamo nije mesto.

Exit mobile version