Odbornici opozicije obeležili 18. Skupštinu grada

Juče, u četvrtak, održana je 18. sednica Skupštine grada Šapca. A na njoj je usvojena Odluka o rebalansu II Budžeta grada Šapca, rebalans IV Programa poslovanja JKP “Stari grad”, kao i Odluka o dodeli nepokretnosti na korišćenje bez naknade udruženju “Caritas” Šabac, Odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP “Toplana Šabac”.

Pred početak sednice pred vratima ovog šabačkog visokog doma pojavilo se i nekoliko odbornika koji iz dobro poznatih razloga ne prisustvuju sednicama Skupštine. A šta su oni tom prilikom izjavili možete pročitati na sajtu i društvenim mrežama “Podrinskih” u toku dana.

O toku sednice i odlukama koje su donete govorio je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca:

– Rebalansom II Budžet grada Šapca je uvećan za oko 300 miliona dinara i iznosi skoro šest milijardi dinara, čak 30% budžeta izdvaja se za kapitalne investicije, što odlikuje ovaj budžet kao razvojni i to je veoma važno za građane Šapca. Na ovoj sednici omogućili smo jednu novu uslugu u socijalnoj delatnosti, a to je stanovanje uz podršku. Mogli smo čuti i raspravu o drugim temama koje nisu bile na dnevnom redu, ja kao predsednik uvek dozvolim raspravu o temama koje su od interesa za grad Šabac. Drago mi je da je Skupština mesto gde se vodi dijalog o svim aktuelnim temama. Obavešten sam da su neki odbornici opozicije došli do vrata Skupštine, mislim da polako shvataju da je pogrešna odluka da ne dolaze ne reprezentuju svoje birače i da se njihov glas ne čuje. Mogli ste videti sa je konstruktivna rasprava i da govorimo o svim segmentima društva i aktuelnim temama.

Pojavljivanje odbornika opozicije unelo je i “živost” među gradske funkcioner. To se naročito videlo u ponašanju i retorici trenutnog gradonačelnika.

– Bilo je veliko zadovoljstvo učestvovati u radu Skupštine i razgovarati o rebalansu budžeta, posebno sada, kada imamo ostvarene prihode grada koji su povećani za 286 miliona dinara. Takođe, zadovoljan sam što smo imali vrlo konstruktivnu raspravu, bez obzira što su samo dva predstavnika opozicije bila uključena – kazao je trenutni gradonačelnik.

Ipak, bilo kako bilo, sasvim je jasno da je pojavljivanje opozicionih odbornika pred vratima Skupštine, i „konstruktivna“ rasprava koja se tamo vodila, obeležilo ovu sednicu. To se posebno moglo videti po ponašanju funkcionera trenutne gradske vlasti koji nisu mogli da sakriju nervozu i nelagodnost.

Ivan Kovačević

Exit mobile version