Od sinoć šest novoobolelih, održan sastanak sa ugostiteljima

Preventivne mere i dalje na snazi

Za šest dana u Šapcu je 51 osoba obolela od virusa COVID- 19, budući da je od sinoć registrovano još šest novoobolelih. U dvorištu Gradske kuće danas je održan  sastanak dela Gradskog štaba za vanredne situacije sa ugostiteljima kako bi se razgovaralo o pojačanim merama zaštite u tim objektima kao mestima povećanog rizika za širenje zaraze.

Ana Vasić, vlasnica restorana „Divino“ i „Balkan ekspres“, ističe da sa sprovođenjem mera zaštite od širenja zaraze nisu prestajali- radnici nose zaštitnu opremu, redovno se vrši dezinfekcija, a na ulazu u objekte postavljane su dezo barijere. Takođe, gosti se obaveštavaju na ulazu da moraju nositi maske i poštovati fizičku distancu.
-Poslednja dva- tri dana primećujemo da je vidno manje posla, a glavna tema jeste porast broja obolelih u Šapcu. Mi nastavljamo sa merama zaštite i sprovodićemo sve preventivne mere koje naloži Gradska uprava- istakla je Vasićeva.
Vlasnici restorana koji su prisustvovali sastanku poštuju propisane mere Grada, ocenio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović.
-To nije najveći problem, već činjenica da od sinoć do danas imamo još šest novozaraženih, što je ukupno 51 osoba. Uglavnom se novi slučajevi pojavljuju na masovnim okupljanjima, tamo gde postoji noćni život koji je na organizovan način uređen i gde samim tim postoji velika interakcija između ljudi. U toku dana ćemo razgovarati sa ostalim vlasnicima ugostiteljskih objekata o tome kako da držimo stvari pod kontrolom. Iz Zavoda za javno zdravlje smo dobili jasno uputstvo da ukoliko nismo u mogućnosti da obezbedimo fizičku distancu u tim objektima, sledeći korak je zabrana okupljanja u zatvorenom i na otvorenom prostoru. Apelovaćemo na organizatore takvih skupova da vode računa i održe red- naglasio je Zelenović.
Nakon sastanka održana je elektronska sednica Gradskog štaba za vanredne situacije, a gradonačelnik je najavio da će u narednim danima pokušati da deluju preventivno, budući da nemaju nadležnosti da donose bilo koje druge mere osim savetodavnih.
D.Dimitrijević

Exit mobile version