Očajne mašinovođe stigle u Šabac

DA LI JE TO ZAKON PROMENJEN?

Oko dvadesetak mašinovođa i drugog osoblja AD „Srbija Kargo“ stiglo je večeras u Šabac da traži oslobađanje svog kolege koji je, po njihovim rečima, neopravdano i protivzakonito priveden.

Međutim, večeras njih niko nije imao da primi niti da sasluša i da ih, koliko toliko, umiri.

U nezvaničnom razgovoru sa njima, jer zvanično saopštenje može da da samo PR služba AD „Srbija Kargo“, oni su u Šabac došli samoinicijativno da daju podršku svom uhapšenom kolegi. Neki od njih u železnici rade i više od tridesetpet godina i, kažu, ne pamte da je ikada policija privela mašinovođu a tužilac odredio pritvor. Da li je, ovo što se danas dogodilo presedan ili je zakon promenjen? – pitaju se oni. Naime po zakonu uviđaje i izveštaje radi interna kontrola AD „Srbija Kargo“ i ona kasnije svoj izveštaj dostavlja svim nadležnim institucijama.

Ono što njih posebno zabrinjava je i činjenica da je tužilac bez ikakvog reversa uzeo „kontrolnu traku“, na šta, takođe, nije imao pravo.

Šta se ovo i zašto događa niko ne može sa sigurnošću da kaže ali među mašinovođama vlada velika zabrinutost i neizvesnost što će, kažu, prouzrokovati da veliki broj njih više neće hteti da rade ovaj posao.

Oni, takođe, izražavaju veliko žaljenje zbog dva tragično nastradala života ali ne mogu da se pomire ni sa činjenicom da njihov kolega, koji će ta dva života doveka nositi na svojim plećima u ovom trenutku leži u zatvoru.

Današnje hapšenje mašinovođe koji nije kriv niti može biti odgovoran za ovu nesreću uzburkalo je sve njegove kolege i očekuje se da u Šabac u toku sutrašnjeg dana dođe njih oko 200. Ako, nadležni u ministarstvu, kojima su se isto tako obratili, ne učine nešto da se uhapšeni mašinovođa pusti na slobodu.

Uskoro ćete moći da vidite prilog sa izjavama ogorčenih mašinovođa.

Exit mobile version