Obeležavanje Međunarodnog dana dečije knjige i Svetskog dana osoba sa autizmom

Biblioteka šabačka 

Danas, 2. aprila 2021. godine, na Međunarodni dan dečije knjige i Svetskog dana osoba sa autizmom u zajedničkoj organizaciji Biblioteke šabačke i OŠ „Sveti Sava“ održaće se centralna proslava književno-likovnog konkursa Daj mi reč da je naslikam za svu decu i učenike koji su po IOP-u.

U 11 časova ispred škole „Sveti Sava“ pozdravnim govorom direktorke Katarine Tomić i kratke predstave Da li ste vi žaba?, dece iz vrtića „Bubamara“ po dramskom tekstu Jasminke Petrović, otpočeće obeležavanje ovih značajnih povoda. Program se nastavlja u parku kod Sokolskog doma gde će dečiji horić iz vrtića „Sunce“ zajedno sa polaznicima škole i njihovim nastavnicima otpevati pesmu Ne rugaj se, a učenici iz škole „Sveti Sava“ će odigrati predstavicu A zašto, takođe po tekstu Jasminke Petrović. Male mažoretkinje će imati nastup ispred Aneksa i Dečije biblioteke.

Posle simbolične razmene belih i plavih balona u dvorištu, ispred Biblioteke šabačke i otpevane pesme Kad bi meni dali jedan dan horića koji predvodi Sonja Živković i „Iskrica“ koje vodi Vesna Mijić biće proglašeni  pobednici u sve četiri kategorije 1. književno-likovnog konkursa Daj mi reč da je naslikam.

Svečano otvaranje izložbe u holu Biblioteke otvoriće Jelena Podgorac Jovanović, direktorka Biblioteke šabačke, Aleksandra Vuković Kurdulić, bibliotekar u školi „Sveti Sava“ i Jasminka Petrović, književnica za decu i mlade. Muzički trio, Teodora Živković, klavir, Nađa Živković, flauta i Vladislav Popović, flauta kao i solo Sofije Petrović na violini će prigodnom numerom proglasiti izložbu otvorenom. Izložba preko 200 radova koji su stigli iz čitave zemlje kao i komentari zahvalnih roditelja i drugih mentora koji su podržali decu učesnike, krasiće hol Vladičanskog dvora i hol Dečije biblioteke do 20. aprila 2021. godine. Otvaranje izložbe će se održati bez prisustva publike zbog pandemije a uživo prenos će svi zainteresovani moći da prate preko Facebook stranice Biblioteke šabačke.

Exit mobile version