Obeležavanje Dečije nedelje u Biblioteci šabačkoj

Dečija nedelja se tradicionalno održava u prvoj nedelji oktobra u cilju skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, na prava da odrastaju u što boljim uslovima, na jednake šanse za razvoj i ostvarenje svih svojih potencijala. Biblioteka šabačka se i ove godine uključila u obeležavanje Dečije nedelje nizom aktivnosti i programa pod sloganom „Šta detetu treba da raste do neba?“

Program Dečije nedelje

U ponedeljak, 3. oktobra Biblioteku će posetiti predškolci i družiti se sa knjigom kroz program „Korak u svet knjiga“.

U utorak, 4. oktobra u 17 časova u Aneksu je organizovano druženje sa decom do tri godine a u okviru projekta „Rođeni za čitanje“.

U sredu, 5. oktobra u 14 časova u Dvorani „Vinaver“ će biti predstavljena knjiga Nikolete Novak „Kad si meta puberteta“ (program je namenjen deci od petog do osmog razreda). Istog dana, na istom mestu, u 18 časova će biti održano predavanje Biljane Grbović „Kako da vaspitavate bez kritikovanja“ (namenjeno roditeljima).

U četvrtak, 6. oktobra od 16 časova u prostoru ispred zgrade Aneksa planirano je sportsko druženje sa profesorom Vladimirom Pantelićem, a u okviru programa „Sa knjigom na glavi i decom u travi“.

U petak, 7. oktobra od 17 časova u Aneksu će biti održan program „Rođeni za muziku“.

Exit mobile version