Novosadski džez festival od 14. do 16. novembra

Bogat koncertni program i propratni kulturni sadržaji

Novosadski džez festival tradicionalno će biti održan drugog vikenda novembra, od 14. do 16. novembra, u organizaciji Kulturnog centra Novog Sada. Jedan od najznačajnijih festivala na ovim prostorima 21. put će domaću muzičku scenu obojiti kvalitetnim džez zvukom.

Publika je odavno naviknuta da festival jedinstvenog profila ne traje samo onoliko koliko i glavni koncertni program.

-Uvodni programi počinju već 7. novembra. I ove godine nastavljamo saradnju sa Centrom za socijalni rad i SOŠO „Milan Petrović“. Pripremili smo više izložbi, promocija knjiga posvećenih džez muzici, radionica- najavljuje producentkinja festivala Vesna Kaćanski.

Glavni koncertni program će biti održan u Srpskom narodnom pozorištu. Svake večeri očekuju nas po tri nastupa. Videćemo nekoliko domaćih nastupa, Aleksandra Dujuna, Jasnu Jovović i Milana Stanisavljevića, sa evropske džez scene italijanski duo „Trovesi – Coscia“, austrijski „Worry later“ i francuski „David Aubaile Thiko Trio“, a sa američke scene stižu vrhunski bubnjar Jamison Ross, saksofonista George Garzone i zvezda u velikom usponu, fantastilna pevačica Lizz Wright.

Dodajmo da će veče uoči glavnog festivalskog programa u Studiju M Radio Novog Sada koncert održati legendarni bubnjar Ratko Divjak sa prijateljima. KCNS nastavlja saradnju sa Fondacijom „Novi Sad 2021“. Programski koordinator Fondacije Bojan Milosavljević najavio je džez veče kakvo još nije priređivano, a u okviru uvodnih programa Novosadskog džez festivala.

-Pripremili smo jedinstveni Džez maraton, koji će u subotu 9. novembra biti održan u KS Svilara, u saradnji sa gradovima koji su bili, jesu ili će biti evropske prestonice kulture. Tako ćemo videti nastupe džez muzičara iz italijanskog grada Matera, litvanskog Kaunasa, mađarskog Versprema, poljskog Vroclava, slovanačkog maribora, rumunskog Temišvara, a Novi Sad će predstaviti ovdašnji „Oktatonik“- istakla je Kaćanski.

Ulaznice za glavni koncertni program u prodaji su od subote, 2. Novembra, u KCNS, a na biletarnici Srpskog narodnog pozorišta od 9. novembra. Pojedinačna ulaznica prodaje se po 800, a komplet za sve tri večeri po 2.200 dinara. Ulaz na džez maraton u Svilari je besplatan.

Detaljne informacije možete pronaći na novisadjazzfestival.com.

 

Exit mobile version