Novogodišnji paketići za štićenike Šabačkog udruženja osoba sa autizmom

Poklon gradskih odbornika Dejana Jerinića i dr Dejana Pavlovića

Štićenicima Šabačkog udruženja za pomoć osobama sa autizmom gradski odbornici Dejan Jerinić i dr Dejan Pavlović u subotu su uručili novogodišnje paketiće u prostorijama, u porti Saborne crkve Svetih apostola Petra i Pavla, koje im je ove godine ustupila Eparhija šabačka. Evropski centar za ekologiju donirao je novogodišnju jelku sa busenom, koja će posle praznika biti ponovo zasađena, a prisutne je obradovao i Deda Mraz, koji im je darovao poklone.

Kako je naveo dr Pavlović, cilj je skretanje pažnje na ugrožene i kategorije stanovništva sa manje mogućnosti.

-Odlučili smo da štićenicima Udruženja za pomoć deci oboleloj od autizma Novu godinu učinimo lepšom nego inače. Potrudili smo se da obezbedimo paketiće, dovedemo Deda Mraza, poklonili smo jelku zajedno sa Evropskim centrom za ekologiju. Smatramo da je ovo dobar način da se skrene pažnja javnosti na njih i poziv da svako ko je u prilici pomogne koliko može da im se sve prepreke na životnom putu uklone- poručio je dr Pavlović, dok je Jerinić rekao da je to mali gest pažnje koji znači mnogo, te da će se i u budućnosti truditi da podrže svaku akciju i aktivnosti Udruženja.

Kako je rekla predsednica Udruženja Vesna Pavlović, 25 dece je darovano, ali i obradovano pažnjom koja im je ukazana.

-Ovaj lep i plemenit čin je dobar obrazac za sve druge organizacije i ljude dobre volje da se ponašaju na isti način. Ovaj gest pokazuje kako se ta deca integrišu u lokalnu zajednicu, da su oni deo nas i  da ne treba da budu zaboravljeni. Ovo je način da im ulepšamo svakodnevicu, ali i put koji trasiramo da se ta deca integrišu u lokalnu zajednicu. Zahvalni smo gradskim odbornicima što su nas se setili, kao i svima koji su svih ovih godina bili uz nas i pružali nam podršku, prvenstveno Eparhiji šabačkoj i Gradskoj upravi- istakla je Pavlovićeva.

Predsednica nadzornog odbora JKP „Stari grad“ Danijela Gavrić je u ime sektora Gradskog zelenila donirala jelku i izrazila zadovoljstvo što je u prilici da ulepša novogodišnje i božićne praznike deci i sa njima podeli radostan trenutak.

D.Dimitrijević

Exit mobile version