Novo vozilo za hitnu pomoć

Domu zdravlja “Dr Draga Ljočić Šabac”

Sanitetsko vozilo u vrednosti od 4,5 miliona dinara obezbeđeno sredstvima opredeljenim Budžetom grada Šapca za 2022. godinu uručeno je Domu zdravlja “Dr Draga Ljočić Šabac”.

-Sanitetsko vozilo koje smo uručili koristiće hitna pomoć, služba koja je u najkritičnijim situacijama uz naše sugrađane. Svakodnevni izazovi koji su pred njima zahtevaju najbolju opremu spremnu za brzo reagovanje u svim uslovima. Životi zavise od spremnosti službe hitne pomoći, na čelu sa tehničarima i lekarima, i zato je imperativ da oprema kojom oni raspolažu bude što bolja i savremenija. Pružanje najkvalitetnije usluge našim sugrađanima, ali i zapošljavanje medicinskih radnika u cilju što efikasnijeg rada ove ustanove ključni su za unapređenje zdravstvenog sistema našeg grada i zato ćemo i u narednom periodu nastaviti sa ulaganjem u isti – rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Grad Šabac je svojim Budžetom za 2022. godinu za Dom zdravlja “Dr Draga Ljočić” izdvojio ukupno 55 miliona dinara od čega 45 miliona za plate zaposlenih i 10 miliona za opremanje ove ustanove, što, uključujući 2021, predstavlja najveće izdvajanje u proteklom periodu.

Exit mobile version