Novinari i glumci trijumfovali

Tradicionalni čivijaški okršaj glumaca i konobara, a potom i novinara i političara, u malom fudbalu, ovoga puta odigrao se na terenu Koš kluba, a čini se da je upravo ta podloga za pripadnike sedme sile bila kobna, budući da su pojedini imali više nego nezgodne padove.

Najpre su snage na terenu odmerili glumci, naoružani pojačanjima u prelaznom roku, i konobari, koji su u svoje redove doveli stalne goste objekata u kojima rade. Borili su se hrabro i jedni i drugi, ali su glumci imali stabilnu odbranu, pa je Dušan Simić samo jednom vadio loptu iz mreže. Epilog, rezultat 4:1 i ubedljiva pobeda glumačke družine.

-Očekivali smo zaista jaku utakmicu. Držali su se do polovine prvog pouluvremena, međutim, glumci su kupili igrače, pošto su bogata profesija. Kao što sam obećao našim navijačima, doveli smo dobre igrače i ostvarili pobedu u ovom velikom duelu- rekao je golman Simić i poručio protivnicima da sledeće godine više vežbaju, uz obećanje da će budžet biti još veći, te da će na njihovoj strani zaigrati još kvalitetniji igrači.

Kapiten konobara Dragan Matić klonuo je duhom, razočaran u sudijske odluke Miodraga Stošića.

-Sudija je uvek na strani jačih, i mi obični smrtnici se tu ništa ne pitamo. Utakmica je bila veoma teška, uzbudljiva. Nismo očekivali da će glumci pružiti ovako jak otpor, pojačani su igračima sa strane. Mi smo imali domaće igrače, kafanske goste. Sinoć smo imali neku svadbu, pa smo malo više popli i pružili slab otpor- požalio se kapiten.

Susret novinara i političara počeo je ranije nego što je prethodno zakazano, te su pripadnici sedme sile u poslednjem trenutku pristigli na teren, što ih ipak nije osujetilo, te je utakmica rešena nakon penala rezultatom 4: 3, u njihovu korist.

-Političari zakazuju utakmicu u jednom terminu, a počinju u drugom. Hteli su da počnu ranije, da mi ne dođemo. Mi smo kasnili malo u početku. Šokiran sam njihovom prevarom, ali svejedno ih ništa neće spasiti. Bilo je kupovine, preprodaje i prodaje igrača, ali nismo se dali. Preletanja uvek ima, svake godine redovno prelećemo iz SNS-a u SPS, iz SPS-a u ZZS- otkrio je Hanibal Kovač šta se dešavalo u pozadini susreta, a sve je postalo očigledno kada je Božidar Katić obukao plavi dres i zaigrao na strani novinara.

-Ja sam izuzetno ponosan što je novinarska ekipa za koju sam danas igrao odnela pobedu. Verujem da sam svojim izlaskom u drugom poluvremenu znatno pojačao novinarsku ekipu i rezultat ste videli- ove godine smo pobedili. Izuzetno sam zadovoljan svojim učinkom pre svega, a još više svojim učinkom kad sam izašao i gledao utakmicu sa tribina- poručio je skromno gradski većnik.

Zamenik gradonačelnika ostao je dosledan profesiji, te nije skidao beli dres, već je ostao u taboru političara.

-Prilično smo iznenađeni. S obzirom na to da je prisutna novinarska autocenzura, ovaj rezultat zaista niko nije očekivao. Svi su bili uvereni da će novinari izgubiti- rekao je Dušan Kostadinović po završetku utakmice.

Da ništa nije išlo glatko za pripadnike sedme sile, pokazali su brojni padovi i ozlede, a najgore je prošao Aleksandar Živanović, koji je zbog povrede morao da napusti igru pre kraja. Lopta je u jednom trenutku pogodila i fotorepotera Jelenu Ilić, ali je to nije omelo da nastavi da posvećeno obavlja svoj posao. Buran aplauz prisutnih ispratio je dolazak sportskog novinara Slobodana Kašikovića, koji je sa tribina gledao utakmicu, ali i navijao i bodrio kolege sa tribina.

D.Dimitrijević

Exit mobile version