Novi Sad se probudio

Najoštrije osuđujemo nasilje po naprednjačkoj direktivi prema Novosađanima

Najoštrije osuđujemo nasilje privatnog obezbeđenja i ponašanje policije i predstavnika Skupštine grada Novog Sada prema građanima, koji su želeli da iskoriste svoje građansko pravo – da prisustvuju sednici i obrate se povodom Gradskog urbanističkog plana.

Predstavnici naprednjačke vlasti još jednom su pokazali da su spremni da na građanke i građane šalju privatno obezbeđenje i pendreke, kako bi odbranili jedino svoj i interes domaćih i stranih investitora i kapitala.

Stranka ZAJEDNO, čiji su predstavnici iz Novog Sada bili sa građanima, pruža svu podršku Novosađanima u borbi za svoj grad i osnovna građanska prava, koji su nakon brojnih primedbi iscrpeli sve institucionalne mogućnosti da utiču na katastrofalan GUP. Zahtevamo da građani i građanke koji su uhapšeni hitno budu pušteni na slobodu.

Doc. dr Radivoje Jovović, poverenik ZAJEDNO u Novom Sadu, koji je dobio nekoliko udaraca od privatnih obezbesjenja, nakon incidenta je istakao da je zahvalan svim svojim sugrađanima koji su došli, u želji da učestvuju i daju primedbe na GUP, a kasnije i na protestu, na kome su napadnuti od strane privatnog obezbeđeja.

Novi Sad je pokazao da se odavno probudio i ne planira ponovo da zaspi, da ponovo utone u letargični san! Oduzimanje grada, prirode, reka, njiva, planina je crvena linija! ZAJEDNO ćemo odbraniti javna dobra i građanska prava i slobode od nasilničke naprednjačke vlasti, koja je okupirala sve institucije, rasprodaje zemlju, a na zahteve svojih građana odgovara silom.

Beograd, 21. jul 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version