Novi prostor za kreativne aktivnosti Gradske organizacije invalida rada

15220061_1849055195381671_6213955749587676826_n

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović obišao je u sredu radove na adaptaciji prostora u Mesnoj zajednici „Kamenjak“, koji će biti namenjen za tkačku radionicu „Stari zanati“, kreativne radionice i Klub invalida rada. Radovi su počeli pre dva meseca, a sredstva za njihovo izvođenje Gradska organizacija invalida rada obezbedila je preko holandske donatorske kuće, fondacije „Peters Bastijan“ i Grada Šapca.

Predsednica Gradske organizacije invalida rada Mirjana Savković izrazila je zadovoljstvo što su radovi na adaptaciji krova u potkrovlje u prostorijama Mesne zajednice „Kamenjak“ u završnoj fazi.

-Grad Šabac je prepoznao potrebe i probleme Gradske organizacije invalida rada i njenih članova u smislu njihovog okupljanja, druženja i kreativnih aktivnosti poput tkačkih radionica. Sve te aktivnosti će u ovih 58 kvadrata sa zadovoljstvom funkcionisati. Nadam se da je ovo tek početak i da ćemo nekim drugim projektom ući u drugu fazu, kada ćemo izvršiti adaptaciju i drugog dela potkrovlja ove mesne zajednice za edukativne sale i druge programe- navela je Savkovićeva.

Izvođač radova je preduzeće „Luna stan“, a vrednost radova je tri miliona dinara, od čega Grad finansira dva, a  Gradska organizacija invalida rada iz privatne fondacije milion dinara. Gradska organizacija je obezbedila projektnu, a svu ostalu potrebnu dokumentaciju i dozvole je obezbedio Grad.

-Grad mora da podrži sva ona udruženja građana koja su sposobna i voljna da pribavljaju novac iz drugih fondova, ne samo iz gradskih i republičkih budžeta. Zato je meni bilo drago što je Organizacija odlučila da konkuriše kod holandske donatorske kuće da dobije novac iz budžeta, a Grad je pomogao da se ovaj projekat završi. Značaj ovog projekta je zaista veliki, jer će to biti potpuno nov prostor na upotrebu, za nove proizvode koji treba da nađu put do domaćih i inostranih kupaca i da zapravo omogućimo našim udruženjima različitih interesovanja, a naročito ako su iz ove oblasti, da imaju nesmetane i dobre uslove za rad. Grad Šabac je sposoban i voljan da pomogne udruženjima da se osposobe da povlače novac iz inostranih fondova i ja sam uveren da će ovo i druga udruženja, dobiti nove prostore za rad i  nove mogućnosti da se razvijaju, a mi kao Grad ćemo ih u tome podržati- podvukao je Zelenović.

Radovi će biti završeni do kraja godine, kada će i prostor biti stavljen u funkciju.

D.Dimitrijević

Exit mobile version