Novi „pritisak“ gradske vlasti na „Podrinske“

MRAK, MRAK TOTALNI JE MRAK

Posle samo mesec dana od kako se lista „Aleksandar Vučić – za našu decu“ „ustoličila“ na vlast u Šapcu potpuno je jasno da je jedini cilj ove političke grupacije uvođenje potpunog medijskog mraka u našem gradu. Jer, sve što su do sada uradili, Aleksandar Pajić i njegova kamrila je pokušaj da se spreči da građani Šapca imaju mogućnosti da pročitaju i drugačije mišljenje. A, kako stvari stoje, na tom putu jedino im stoje „Podrinske“.

Zabrane da se ovaj list distribuira u Gradskoj upravi i nekim javnim preduzećima, i pored činjenice da su se oni pretplatili na „Podrinske“, očito, nije dao „zadovoljavajuće“ rezultate pa je novi načelnik Gradske uprave, Aleksandar Jovanović, inače „dete“ našeg lista kome smo, kad je njemu bilo teško, pomagali koli ko smo mogli (ali to je tipična srpska priča) zatražio je da mu se dostavi vanredni (narativni i finansijski) izveštaj i to u roku od pet dana. Naravno, ovde ne bi bilo ništa problematično da je ovaj zahtev stigao pre tri – četiri meseca. Ali ako se ovakav zahtev upućuje samo 30 dana od dana kada mi po zakonu i tako moramo da dostavimo ovaj izveštaj onda je potpuno jasno da ovo predstavlja puko „iživljavanje“, demonstraciju sile i sramni pokušaj da se „Podrinske“, kako tako, diskredituju. I ugase!

Međutim, poštovana „gospodo“, bar iz dosadašnjih raznoraznih kontrola, trebalo bi da vam bude jasno da su za nas finansije „svetinja“ da se knjigovodstvo i sve ono što je vezano za projekte ažurira na dnevnom nivou tako da, osim što ćete mi sada, neplanirano, uzeti nekoliko dana da sve to spakujem, umesto da ih provedem u selu, ništa se spektakularno ne može dogoditi. Mada, u zemlji kakva je danas Srbija i može. Jer na to, siguran sam, računate.

Takođe, postavlja se pitanje zašto se ovakav zahtev nije uputio i ostalim medijima koji su dobili sredstva po istom konsursu. Mada, to je potpuno jasno.

Ali, moram Te, Aleksandre Jovanoviću, načelniče, koji si to svoje radno mesto „zaslužio“ čineći brojne protivzakonite radnje (zbog kojih ćeš kad tad odgovarati), upozoriti da se „Podrinske“ ne mogu tako lako ućutkati kao i da je noć najtamnija pred svitanje.

DA NAM SVANE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version