Nova vlast u Šapcu počela sa radom

PRIMOPREDAJA NIJE IZVRŠENA

Jutros, nešto pre sedam i trideset časova, u prostorije Istorijskog arhiva u kojem se nalaze kancelarije Gradske uprave i gradonačelnika, na novi posao došli su dr Aleksandar Pajić, novoizabrani gradonačelnik grada Šapca i njegov zamenik Blaža Knežević. Dočekao ih je Nemanja Pajić, bivši i sadašnji predsednik Skupštine grada Šapca sa kojim su, u Pajićevoj kancelariji, novi čelnici ostali u polučasovnom razgovoru.

Pajić i Knežević u kancelariji gradonačelnika

Posle toga Pajić i Knežević su otišli do svojih kancelarija a potom su se uputili u Gradsku kuću gde su ih čekali članovi Gradskog veća i gde se dr Aleksandar Pajić obratio prisutnim novinarima:

Dolazak u Grasku kuću

-Ja sam poslao poruku bivšem gradonačelniku Nebojši Zelenoviću da dođe na primopredaju dužnosti u pola osam u kancelariju gradonačelnika. On se nije pojavio i ja ću u toku dana formirati komisiju da obavimo primopredaju kako bi primopredaja išla zvanično i nekim službenim putem. Kao što vidite odmah u osam sati je zakazano Gradsko veće i mi imamo prvi sastanak Veća i da se prvo dogovorimo kakve su nadležnosti i kakve su odgovornosti članova Veća u narednom periodu jer svi smo ovde da bi smo najkvalitetnije moguće radili u interesu svih sugrađana grada Šapca.

Ova vlast će mnogo više doneti odluka koje su u korist građana Šapca i vrlo brzo će se videti kakvi su benefiti od novog rukovodstva grada ali to će, pre svega, videti naši sugrađani zbog kojih sve ovo radimo.

Na pitanje novinara da li je ovaj datum, za prvi radni dan, izabran zbog nekakve simbolike jer je primetno da čelnik Srpske napredne stranke uvek bira neke poznate datume iz istorije za saopštavnje svojih „važnih“ odluka, dr Aleksandar Pajić je rekao:

– Mislim da je juče, skupštinski, grad posle dvadeset godina vlasti Dušana Petrovića i svih onih koji su sa njim vladali oslobođen. Juče je bio divan sunčan dan, danas takođe, dan Oslobođenja i verovatno ima neke simbolike.

Novi članovi Gradskog veća na prvom sastanku

– Posle obraćanja novinarima Pajić se uputio na sastanak sa novoizabranim članovima Gradskog veća kojima je, u svom prvom obraćanju, rekao:

– Ovo je prvi, konsultativni, sastanak Gradskog veća u novom sazivu gradske vlasti u Šapcu. Danas treba da se dogovorimo šta su naše tačne i jasne obaveze svakog člana Veća. Mi smo članove veća birali za određene oblasti tako da jasno znamo šta ko radi u narednom periodu i ko za šta odgovara i kakve su privilegije ali i obaveze i odgovornosti članova Veća. Nadam se da će ovo Veće imati svoje vrhunske rezultate koji će se ogledati u dobrobiti svih građana Šapca.

Moj zamenik Blaža Knežević i ja smo već bili u zgradi gde su kancelarije gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i Gradskog veća. Nebojša Zelenović nije došao na zakazanu primopredaju između njega i mene tako da ćemo u toku dana obaviti i komisiju za primopredaju i organizovati to na jedan kvalitetan način.

Na jučerašnjoj konfereciji za medije Nebojša Zelenović je poručio da „rezultate ovakvih izbora ne priznaje, te da građani nisu glasali za Skupštinu Srpske napredne stranke“.

– Konstituisanje lokalnog parlamenta je nelegitimno, jer nisu okončani postupci pred nadležnim organima a Gradska izborna komisija koja je proglasila rezultate izbora nema legitimitet. Srpska napredna stranka sazvala je svoju sednicu Skupštine i posledice ovih grešaka samo će prouzrokovati nove probleme. Takav organ je nezakonit i u najboljem interesu građana Šapca je da sudovi donesu presude da bi mogla da se nastavi naša borba za grad u kome se živi dobro, pristojno, normalno i bez kriminala – rekao je Zelenović

Ivan Kovačević

 

Exit mobile version