Nova muka ugostitelja, koji sve teže izdržavaju krizu izazvanu merama protiv korone

Distribucija seče struju ugostiteljima kojima je trenutno zabranjen rad

Ugostiteljski objekti zaključani su od prošle sedmice. Ugostitelji su i inače najpogođeniji merama Kriznog štaba i Vlade Republike Srbije u borbi protiv korona virusa. Još od marta prošle godine ni u jednom momentu nisu radili punim kapacitetom, a za svaki mesec uredno su dobijali račune i poreze. Nameti se nisu umanjivali niti otpisivali, a zarade praktično nije bilo, čak su mnogi i u debelom minusu.

Kao da problema nema, samo im je još jedan falio. Elektrodistribucija bez prethodnih obaveštenja i opomena, krenula je sa isključenjima sa mreže, onima koji nisu platili račune. U istom problemu našao se i popularni kafić „Troters pab“ u vlasništvu čuvenog rukometaša Đorđa Rašića.

„Izgleda da „Troters“ više nikada nećemo ni otvoriti. Finanskijski je postalo neizdrživo, šest radnika ostaje bez posla“ napisao je Rašić na svom fejsbuk profilu. On za Podrinske objašnjava šta se tačno dogodilo.

„Došli su da nam iseku struju zbog duga. Da, tačno je da nismo platili struju, ali ne mogu da verujem da su došli da nas kazne u ovom trenutku, kada nam je zabranjeno da radimo. Nisu bili samo kod mene, krenuli su redom. Mi smo morali porodični novac da uložimo, da uplatimo račun i tako su odustali od seče. Mogli su samo da sačekaju da radimo nekoliko vikenda i onda bismo račun platili. Kako da platimo u ovom trenutku kad ne radimo“, pita Đorđe Rašić.

Ovo nije prva „kazna“ koja je stigla u ovaj kafić, naime oni su platili i kaznu „što gosti nisu držali međusobnu distancu u bašti, kada su iste radile, dok je u zatvorenim delovima kafića bio zabranjen rad“.

„Nema načina da opstanemo, tada su nam napisali prijavu odmah nakon 21 čas, dok su gosti izlazili iz lokala. I to smo platili, ali više novca nema. Ne radimo kako treba punih godinu dana. Najteže mi je što će mojih šest radnika ostati bez posla. To je šest novih porodica bez primanja. Ja ću lokal preurediti u stan, ukoliko se nešto ne promeni i izdavati ga, pa makar neće biti troškova ovolikih“, zaključuje Đorđe Rašić za Podrinske novine.

Đ. Mijailović

Exit mobile version