Nova „kulturna“ elita

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Običaj da su od 2020. godine u Šapcu članovi svih komisija i žirija skriveni bolje od Svetog grala, dobija smisao kada pročitate odluke koje su doneli.

Po odluci o finansiranja i sufinansiranju projekata iz oblasti kulture, privatnom projektu ekipe iz drugog grada, za već obavljeno snimanje dodeljeno je oko 20.000€ novca građana Šapca. Kriterijum da je ovo prioritet za kulturu našeg grada po odluci vidimo proističe iz toga što su to rekli Maja Gojković i „žuti Bujke“. Ovo filmsko ostvarenje krimi žanra za „kulturnu elitu“ našeg grada vredi duplo više od dokumentarnog filma o dr Dragi Ljočić. Skandaloznije od toga jeste samo činjenica na koji način je utrošeno tih 10.000€ novca građana Šapca. Na nekoliko mantila, stolicu i naravno „kulturnu elitu“, upitan je i ovde žanr, dokumentarni ili možda ipak poput Indigo kristala neka krimi priča?

U toj deobi našeg, sebi i svojima, neko mora biti zakinut, tako će KUD-ovi imati sredstava za vodu i usluge JKP-a, za EPS možda bude, ukoliko ne dođe do povećanja cene. Štampaće Beograđani dela o Šapcu, jer Šapčani kaže novoformirana „kulturna elita“ pod palicom kulturne gromade sa mosta u Šapcu, kaže da ne znaju. Šest decenija postojanja Gradske organizacije invalida rada nisu od nikakvog kulturnog značaja za lokalnu zajednicu.

Pokazala se još jednom ispravnost one narodne koja kaže da nije kome je rečeno, već kome je suđeno, a ovde očigledno novac građana Šapca bio je namenjen kulturi, ali ne i suđen. Na kraju priče o sramoti i uniženju kulture u našem gradu, ostaje nam samo da se nadamo da je odbijanje udruženja Vladimir Putin dogovoreno sa diktatorom i spoljnom politikom koju vodi.

„OPSTANAK“

Exit mobile version