Nomen est omen

U Šabačkoj gimnaziji na 186. rođendan

Naša, Šabačka gimnazija proslavila je svoj 186. rođendan.

U centralnom delu proslave, održanom u svečanoj sali Škole, posle prigodnog obraćanja direktorke Šabačke gimnazije Marijane Isaković i predsednika Privremenog organa grada Šapca, gledali smo i slušali, uživali, u muzičko-scenskom programu: “Nomen est omen”.  Poklonili su nam ga naši učenici, sa profesorkom srpskog jezika i književnosti, Ivanom Isailović, kao i članovi Prvog pevačkog društva KUD „Abrašević“, kojim je dirigovala Mirjana Pantelić.

Slobodan prevod naslova programa bio bi: ”Sve je u imenu”.

Slažem se, a verujem i svi koji su uspeli da nađu mesto u prepunoj sali Šabačke gimnazije. To je uvek bila i biće škola koja ide putevima znanja i kulture, želeći da u tome uspe koliko je više moguće. Spisak svih naših dostignuća i najvećih uspeha svake godine očekivano je značajno bogatiji.

Program je počeo i završio se nastupom Prvog pevačkog društva KUD „Abrašević“. Bio nam je to rođendanski poklon grada, svečan i prelep.

U takvoj konkurenciji, domaćinima je bilo veliko zadovoljstvo da nas, u ulogama velikana sa ovih prostora, provedu kroz istoriju, kulturu i tradiciju Škole i grada u kome ona tako ponosno i uspešno postoji već skoro dva veka. U međupauzama duhovitih, interesantnih i nadahnutih dijaloga, čuli smo pesmu i muziku koja ne priznaje ni drugo vreme, ni nekakav sukob generacija, uvek voljenu, starijima nezaboravnu. Nije to bio nastup “za ocenu”, bio je mnogo više i lepše od toga. Pozdravljen velikim aplauzom. Uvežban, opušten i nadahnut, ponosan prikaz  današnje mladosti u najlepšem i najsvečanijem značenju ove reči.

Sve čestitke organizatorima i učesnicima programa. Bio je to čas za primer i ohrabrenje svima koji beskrajno volimo mlade ljude i želimo im uspešnu i svetlu budućnost.

Siniša Mozetić, profesor u penziji

Exit mobile version