Nije majka karala što se kockao, nego što se vadio!

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA ZZS ŠABAC

Stara je ovo narodna…  kao što mati prašta sinu koji je na kocki izgubio dedinu zemlju, samo da se više ne kocka, tako je i Vučić možda i bio spreman da šabačkoj vlasti optosti glupost i tiraniju na mostu. A na mostu su bili svi: i levi, i desni, vakseri i antivakseri, ekolozi, ponajviše građani. Sa logičnim zahtevima koje je predsednik ispunio kao bela lala. Obrukao je i ponizio pritom i republički i loznički lokalni parlament koji je za nekoliko dana bio prinuđen da donese dve sasvim suprotstavljene odluke. Tako je najviši zakonodavni organ države izgubio i zadnju trunku legitimiteta koju je do tada bar donekle imao. Iz svoje bahatosti, lokalna vlast je za svoje građane i pisutnu im decu pripremila batinaše naoružane motkama i čekićima, smestila ih u svoja službena vozila, a na čelu pokrenula utovarivač koji je krvožedno krenuo na građane na mostu. Neke je već bio utovario! I to su svi Šapčani videli svojim očima, a Evropski parlament je poslao poziv srpskoj vlasti da javno osude postupke huligana protiv demonstranata.

Danas, umesto da se pokriju ušima i nadaju blažim kaznama, oni kače poternice građana po gradu. A ko je na slikama? Advokat koji brani osumnjičenog, maloletno dete koga je neko nazvao kriminalcem i novinarka koja je pre nedelju dana dobila priznanje “za neizmerni doprinos i zalaganje da se u Srbiji živi dostojanstvenije, a da poštovanje ljudskih prava postane stvarnost”. Sram da vas bude! Ko god da je nešto ovako glupo smislio! I šta sada treba da se desi?  Voleli bismo da se Gradski odbor SNS Šabac ogradi od ovog neumesnog i krivičnog dela, da osudi i zahteva da se nađu kolovođe i izvršioci. U suprotnom, deluje da će reakcija biti burna. Građani će braniti građane, ko zna čija će sledeći put slika da osvane. Ne verujem ni da drugovi iz škole neće pružiti podršku svom drugu. Tu su i udruženja novinara Srbije, i Advokatska komora. Neće ni ostali Šapčani dugo čekati da se pokrene optužnica i sazna puna istina o dešavanjima na mostu prve subote. Hoćemo da znamo, ako nemamo parlament, da li imamo sud.

I jedna i druga strana javno traže pravdu, pa izvolite gospodo, samo bez čekanja!

Ako toga ne bude, opet će nas, svakog dana biti sve više. Mnogi gradovi, pored Šapca, žele da ovu borbu Šapčana podrže.  I da znate, neće vam valjati ako opet bude predsednik primoran da zaštiti novinarku i maloletnika i kaže da su građani u pravu. Onda vam sledi ono iz naslova, pa kako vam bude!

Da još podsetimo građane, da ima jedan čovek koji se predstavlja kao predsednik gradskog parlamenta, iliti svih građana Šapca. Pa red bi bio i da se o svemu ovome oglasi. Neka slobodno kaže sve što mu je na duši. Jedva čekamo da čujemo. Trebaće nam to, za buduća vremena.

Na dnu plakata, iskazana je briga za miran san Šapčana. Nema, gospodo, razloga za brigu! Šapčani itekako mirno spavaju, zadovoljni što smo zajedno sa drugim gradovima udaljili bar malo Rio Tinto iz Srbije. Ali smo i jednim okom budni, jer vam ništa ne verujemo. I nemamo nameru da žmurimo da vas ne vidimo. Hoćemo da gledamo, i da vas ne vidimo.

A ako vi nemate miran san, to nema nikakve veze sa Šapčanima!

Exit mobile version