Nezainteresovanost Gradske uprave

Pre šest godina predstavnici JUP „Plan“ predstavili su projekat, po kome je lokacija nove Kvantaške pijace definisana Planom generalne regulacije „Šabac“. Zbog svoje površine, lokacija bi obezbeđivala velike mogućnosti za razvoj, jer se u blizini nalazio i tada planirani Centar za voće.

Radovi na izgradnji nove Kvantaške pijace u blizini Kapitol parka počeli su 2019. godine i predstavljali su još jednu važnu kapitalnu investiciju u gradu Šapcu za tu godinu. Izgrađene su vodovodne, atmosferske i fekalne kanalizacione mreže u dužini od 616 metara, a vrednost radova bila je 33 miliona dinara. Projekat moderne pijace voća i povrća nastao je po ugledu na pijace u Ljubljani a Evropska unija sa 85 odsto sredstava, preko programa EUPRO finansirala je sprovođenja kanalizacione i vodovodne mreže.

Ovi radovi bili su prvi korak ka izgradnji moderne pijace za voće i povrće, kakvu proizvođači ovog kraja i zaslužuju. Ipak, ovaj projekat nije završen. Prostor koji je pripreman za pijacu danas je u korovu, od same ideje ostala je samo tabla, izbledela u visokoj travi na kom je prikazano kako je to trebalo da izgleda.

Isidora Kovačević

Exit mobile version