Nestašica „Sputnjik V“ vakcina?

Našoj redakciji obratio se zabrinuti sugrađanin koji je u sredu trebao da primi drugu dozu vakcine „Sputnjik V“. Međutim, na broj telefona koji je prijavio preko eUprave, stiglo mu je obaveštenje kako vakcine još uvek nisu stigle na punkt, te da će naknadno biti pozvan na vakcinaciju. Očekivao je da taj poziv „Stigne“ u toku dana, ali ni nakon tri dana, poziv nije dobio.

Umesto poziva, odnosno poruke sa terminom za revakcinaciju, sugrađanin je dobio obaveštenje da vakcine nisu dopremljene na punkt, te da će biti obavešten kada one dođu.

„Poštovani, distribucija Sputnjik V vakcine za drugu dozu je započela danas. Odmah po prispeću vakcine na vakcinalni punkt bićete pozvani na revakcinaciju. Vaša eUprava“, stoji u SMS poruci koju je naš sugrađanin dobio u utorak, 18. maja u 19 časova i 57 minuta.

Prema našim nezvaničnim izvorima, vakcine „Sputnjik V“ nema na punktovima već nekoliko dana unazad, a zbog čega „nije ostavljeno dovoljno doza i za revakcinaciju“ nismo uspeli da saznamo. Novonastala situacija opravdano zabrinjava sve koji očekuju da prime drugu dozu.

„Pa naravno da sam zabrinut, ako su rekli da druga doza mora da se primi nakon tri nedelje, zašto se sada pomera? Govorili su u medijima da se druge doze za one koji se vakcinišu automatski ostavljaju, kako je sada došlo do ovog propusta“, pita sagovornik “Podrinskih”.

Pojedini lokalni mediji, objavili su da je do sličnog problema došlo i na ostalim punktovima u Srbiji, te je na primer u Kragujevcu, prema pisanju lokalnih portala već danima nema ni vakcine „Sputnjik V“ ni „AstraZeneka“.

Konkretna pitanja, vezana za navodnu vakcinaciju uputili smo i Zavodu za javno zdravlje Šabac, ali do objavljivanja ovog teksta nismo dobili odgovor.

Đ.Mijailović

Exit mobile version