Neodgovorni i nedostojni vremena u kojem se nalaze

U VAKCINI JE SPAS! VAKCINIŠI SE!

Borba sa koronavirusom traje već više od godinu dana. A situacija, i pored vakcina, je sve gora i složenija. Kao odgovorni ljudi, redakcija „Podrinskih“ je za temu ovog broja izabrala „vakcine“ i vakcinisanje. Da skrenemo pažnju našim sugrađanima na važnost i značaj vakcinacije kako bi se život, napokon, vratio u normalu. Nažalost, nismo naišli na podršku i razumevanje upravo onih koji su zaduženi i najodgovorniji da se vakcinacija što pre sprovede ali i da se ljudima pruže pravovremene i relevantne informacije o značaju vakcinisanja.

Naravno kvalitetne i tačne informacije, podrazumeva se, mogu se dobiti samo od onih koji su stručni ali i zaduženi i odgovorni da se vakcinacija sprovede što pre. Rukovodeći se ovom pretpostavkom novinar „Podrinskih“ je stupio u vezu sa glavnim epidemiologom Zavoda za javno zdravlje Šabac i dogovorio razgovor.

U interesu građana.

Međutim, usledilo je otkazivanje ovog razgovora jer vd direktora Zavoda za javno zdravlje Šabac nije dozvolio da epidemiolog ove zdravstvene ustanove, preko našeg lista, prenese poruku o značaju vakcinacije i da zajednički pozovemo građane da se vakcinišu. Iako je, možda, ovaj epilog bio i očekivan jer se radi o čoveku koji je, od avgusta 2020. godine, „uzurpirao“ ovu funkciju, na šta smo mi ukazivali i ukazujemo, i još uvek je protivzakonito obavlja, objašnjenje koje smo dobili je sramno.  Naime, „Zavod za javno zdravlje Šabac“ nas upućuje da sve informacije o ovoj ozbiljnoj temi pronađemo na društvenim mrežama???

Ništa bolje nije bilo ni sa menadžmentom Opšte bolnice Šabac u kojoj su sve neophodne informacije „zaključane“ ili dostupne samo određenim novinarima i medijima. Što jesno ukazuje na njihovu težnju da građani budu obavešteni samo o onome što je u interesu njihove partije, koja ih je na te funkcije postavila, a ne o onom što je u opštem interesu javnosti.

Reagujući na ovo sramno i neprofesionalno ponašanje rukovodilaca relevantnih zdravstvenih ustanova u Šapcu uputili smo protest Ministarstvu zdravlja Republike Srbije ali, do zaključenja lista, odgovor od njih nismo dobili.

Naravno, „sabotaža“ funkcionera, koje je postavila Srpska napredna stranka, neće nas sprečiti da svoj, novinarski posao, obavljamo profesionalno i u interesu javnosti. Jer, građani Šapca i Mačvanskog okruga imaju pravo da znaju istinu koja, nažalost, može da se pročita samo u „Podrinskim“.

Ivan Kovačević

Exit mobile version