Nemoguće je da uđemo u gradsku skupštinu

Da li opozicioni odbornici treba da učestvuju u radu Skupštine grada Šapca i zašto?

Imam 55 godina, posao koji podrazumeva celodnevno i gotovo neprekidno angažovanje, tako da uopšte nisam imala nameru da se bavim politikom. Učešće na listi „Nebojša Zelenović – Šabac je naš“, smatrala sam obavezom. Obavezom da mi, pristojni ljudi, obični građani, koji se do sada nisu uključivali u politiku, odbranimo naš grad. Odbranimo demokratičnost, slobodu lokalnih medija, slobodu odlučivanja u svojim sredinama, svoje parkiće i ulice, svoja radna mesta, stečena na osnovu školovanja i znanja, iskustva, rezultata…

Bojkotovali smo republičke izbore, ali smo smatrali da se na lokalne mora izaći, da ne možemo bez borbe prepustiti poslednju oazu iole normalnog života u Srbiji. Očekivali smo neregularnosti, nefer ponašanje,laganje i podmetanje, spinovanje nadmoćnih medija sa nacionalnom frekvencom koji su pod njihovom kontrolom. Ali, otvoreni kriminal, pretnje, ucene, podmićivanja, plaćanja, fizičke napade…Potpuno otvoreno…To ipak nismo očekivali.

Posle takvih „izbora“, u okolnostima u kojima Ustavni sud ćuti preko svih rokova, ostali sudovi, sudije donose odluke koje ne da nisu po zakonu već su u potpunoj suprotnosti s njim,a policija ne izlazi na pozive građana, mislim da je potpuno nemoguće da uđemo u gradsku skupštinu i time na neki način damo legitimitet tim kriminalnim izborima i toj otetoj instituciji i toj ukradenoj vlasti i tim kupljenim diplomama i doktoratima…

Što se tiče odbrane interesa naših birača u ovakvoj skupštini, oni sigurno razumeju zašto nam nije moguće da uđemo. A da ne govorim o nekom našem uticaju na odluke te skupštine… Valjda je svima sada jasno da i ovi njihovi odbornici služe samo da dižu ruku i da se ništa ne pitaju, a da se „plen“ komada i deli po nekim „višim“ zaslugama.  Čujemo svaki dan šta će se sve finansirati iz budžeta grada, a o čemu u istom nema ni pomena, niti dinara namenjenog. K’o da je bitno! Pa zar nije Vučić lično skoro izjavio: „Jesmo mi doneli zakone, ali zakoni ne smeju biti prepreka“?!

Evo, juče čujem da će da pošumljavaju Šabac po pola iz republičkog i gradskog budžeta. Zar ne bi bilo pametnije za početak da ne seku i ne obaraju dvadesetogodišnja zdrava stabla u Zabranu, na Trkalištu… Gde god krenem čujem motorne testere… Sve Vesićevi sledbenici. Mi smo od toga hteli da odbranimo Šabac i od poniženja da na plakatima štampamo podršku Bati. Ali,  mi nismo kriminalci, a oni koji bi trebali da nas brane i štite, nisu u mogućnosti, jer su i njihove institucije otete. Začaran krug iz kog izlaz sigurno nije u našem ulasku u skupštinu.

  Jelena Krstić, odbornica u Skupštini grada

Exit mobile version