Nemilosrdno jašete i tlačite kad god možete i gde god možete

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GG OPSTANAK“

Izostao je poziv aktuelnom predsedniku i uobičajena primopredaja, nije bilo konkursa za najmlađe Čivijaše, ne zna se ko su članovi žirija, a izložba na gradskoj galeriji iako najavljena od strane organizatora da će biti postavljena do 20. septembra, zadržala se jedva 24 časa. Povodom ovih i brojnih drugih dešavanja, koja su degradirala tradiciju koju baštini jedna od najpoznatih šabačkih manifestacija Čivijada GG „Opstanak“ oglasila se saopštenjem:

Belosvetski vašar humora i satire, nadaleko čuvena Čivijada pronela je glas o nama širom sveta i učinila sve nas Čivijaše ponosnim na svoju Čivijašku republiku. Od 1968. godine kada je održana prvi put, do danas proživela je i preživela puno toga. Preživeće i ovu sramotu. Sve ono, čime ste ovih dana pokušali slomiti duh Čivijade, odvešće vas u istoriju, ali tik uz ekipu iz 1969. godine koja je pokazala kako ne treba. Čak i ta družina imala je više hrabrosti od vas, što u istinu i nije teško, jer vi ste osvedočene kukavice. Jedni, što nemate hrabrosti da zabranite ukoliko vas već toliko plaši. Nemate hrabrosti da se suočite sa kritikom i da poštujete tradiciju. Vi dalje od telefonskog poziva i naredbe poniznim ne dobacujete. Vi drugi, još ste tužniji. Vi što sve to sprovodite i naravno samo slušate, a šta i da radite kada oni imaju većinu, pa ni sami ne znate zašto vas takve vuku i trpe. Proći će sve, a vaša imena ostaće sinonim za poltronstvo, kukavičluk, nesposobnost, licemerje, odsustvo ličnog integriteta i brigu isključivo za sopstvenu fotelju i naravno platu. Baš vi što samo radite svoj posao, vi ste juče, a i danas osramotili sve Čivijaše. Koliko košta ćutanje i gaženje po sebi i onome što ste rekli? Možda još kojeg kvadrata za vašeg gazdu ili možda novog džipa, samo renomiranijeg proizvođača.

Podsetićemo vas na kraju na deo govora Branka Ćopića pri preuzimanju dužnosti predsednika:

„ Pa i danas naš dični čova udarnički radi i nezasito krade, bori se za slobodu i pravdu, a nemilosrdno jaše i tlači kad god može gde god može, priča o ljudskom dostojanstvu, a zavlači se u šefovu stražnjicu, trubi o bratstvu i oštri onu istu kamu iz 41. Eto, ukratko, vam kažem iz kakve smo bašte ponikli, da biste bolje znali kako da je plevite.“

 

Exit mobile version