Nemilosrdna medijska propaganda

Nosilac liste „DSS-Dveri“ dr Aleksandar Pavlović pozvao Zelenovića i dr Popovića na TV duel

 

Nakon što je Upravni sud poništio rešenje Gradske izborne komisije u Šapcu kojim se odbija lista koalicije „Srpski pokret Dveri – Demokratska stranka Srbije – Patriotski blok“, jer je ustanovljeno da izborna komisija nije ovlašćena da ceni da li su lica koja su u ime registrovanih političkih stranaka potpisala koalicioni sporazum bila ovlašćena za to, na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama DSS-a u utorak nosilac liste „DSS- Dveri“ dr Aleksandar Pavlović je istakao da je ta koalicija izgubila deset dana kampanje zbog neznanja izborne komisije.

-Iako im je ukazivano da nisu kompetentni, ni nadležni da ocenjuju, nije vredelo. Bili su rešeni da ostave koaliciju DSS-a i Srpskog pokreta Dveri van izborne utakmice, ali sve je rešeno u našu korist- naveo je dr Pavlović i dodao da dve od podnetih jedanaest izbornih lista  tendenciozno pokušavaju da oduzmu glasove koaliciji koju predvodi, s ciljem da ostane ispod cenzusa: Ruska stranka, koja čak i obmanjuje javnost da je sa izvornim DSS-om i većim delom „Dveri“ u savezu i grupa građana “Volimo Šabac“.

Dr Pavlović je upozorio na, kako je rekao, nemilosrdnu medijsku propagandu koju političke stranke vode u medijima.

-Građanima Šapca i Srbije je dosta ove nemilosrdne medijske propagande na državnim medijima od strane Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke. Oni su počeli da „izlaze iz zamrzivača“ i praktično uznemiravaju građane, jer ne mogu normalno da gledaju TV program. Isto se može reći i za lokalnu vlast u Šapcu koja takođe nemilice bombarduje Šapčane svoji radovima pred izbore. I detetu je jasno da im je interes samo izborni rezultat, a ne stvarna briga za građane. I prethodnih godina su mogli da urede trg, da asfaliraju ulice u užem gradskom jezgru. To znači da za sve ima novca, ali se postavlja pitanje na šta su ga do sada trošili- pita se on.

Osvrćući se na aktuelne pozive na javne debate među političarima, i sam je pozvao čelnike GO Srpske napredne stranke i Zajedno za Srbiju na javno suočavanje stavova.

-Pozivam gradonačelnika Nebojšu Zelenovića i dr Slobodana Popovića, obojicu u isto vreme, na javnu TV debatu i dajem im prednost da sami izaberu teme o kojima ćemo pričati. Želim na ovaj način da u javnoj i otvorenoj diskusiji Šapčani vide pravu sliku i stanje stvari u Šapcu. Ukoliko su sprečeni, neka pošalju svoje izaslanike. Stojim im na raspolaganju u bilo koje vreme i na bilo kom mestu – zaključio je dr Pavlović.

D.D.

Exit mobile version