Nedozvoljeni pritsci na tužilaštvo

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Naprednjački hajduci teraju tužilaštvo da vodi besmislene postupke da bi opravdali ćutanje Ustavnog suda, kojem ne dozvoljavaju da reši postupke po žalbama za izbornu krađu u Šapcu.

Tačnije, posle više od devet meseci, na saslušanje je pozvana Sanja Pavlović povodom prijave Bobana Birmančevića za navodno falsifikovanje rezultata glasanja. Podsećamo da je na biračkom mestu br. 28 utvrđeno da postoji jedan glasački listić više u glasačkoj kutiji u odnosu na broj birača koji su izašli na glasanje, i da su izbori neregularni.

Tom prilikom, svi članovi biračkog odbora su se složili da je jedan listić više u kutiji, i da je to činjenično stanje. U tom trenutku očajanja, a trpeći pritisak centrale svoje stranke u Beogradu, kao i pritisak lokalnih kriminalnih klanova i njihovih vođa koji su im vodili kampanju, i kod kojih su se ozbiljno zadužili, Boban je odlučio da podnese lažnu krivičnu prijavu, verovatno računajući da će ga od krivičnog gonjenja spasti poslanički imunitet.

Zajedno za Srbiju će pružiti punu pravnu podršku Sanji Pavlović, koja je časno obavljala posao predsednice biračkog odbora, te se bespogovorno stavila u službu pravde, zakona i javnog interesa, čime je zadužila sve slobodoljubive Šapčane.

Takođe, podsećamo da Ustavni sud i dalje ćuti po čak 18 ustavnih žalbi, od kojih je prva podneta pre više od godinu dana, te da bi usvajanjem bilo koje od njih došlo do ponavljanja celokupnog izbornog procesa. Mi ćemo nastaviti da insistiramo da Ustavni sud donese ove odluke, a za lažno prijavljivanje i besmislene postupke, funkcioneri Srpske napredne stranke će odgovarati u skladu sa zakonom.

U Beogradu 20.7.2021.

Informativna služba ZZS,

Exit mobile version