Neće doći do poskupljenja grejanja u Šapcu

Novi poverenik SNS-a u Šapcu i gradonačelnik ovog grada obišli su, 2. septembra 2022. godine, JKP ,,Toplana – Šabac” gde su sa direktorom Rajkom Šušićem razgovarali o spremnosti ovog preduzeća za predstojeću grejnu sezonu, koja zvanično počinje 15. oktobra. Tom prilikom je konstatovano da je toplana izvršila sve neophodne remonte i kompletan sistem pripremila za isporuku toplotne energije kao i da, ono što je najvažnje za građane, neće doći do poskupljenja grejanja.

Zbog velike energetske krize u Evropi i svetu očekuje se vrlo neizvesna i teška sezona, te je upućen apel sugrađanima da se zajednički da doprinos štednji energije.

,,Od ovog momenta svako domaćinstvo treba da krene sa štednjom, kako bi grejna sezona protekla bez problema. Grad će učiniti sve da na vreme obezbedi sve što je neophodno za normalno funkcionisanje u isporuci toplotne energije“, poručeno je građanima.

Na gradsku toplanu priključeno je 7.743 domaćinstva i 586 poslovnih objekata, što je ukupno 8.329 korisnika sistema daljinskog grejanja. Direktor JKP ,,Toplana – Šabac“ Rajko Šušić kaže da će sezona početi na prirodni gas od 15. oktobra, izuzev ako vremenski uslovi budu zahtevali drugačije.

,,I prethodna sezona završena je prirodnim gasom. Remont kotlovskih postrojenja u kotlarnicama na Trkalištu i u Benskoj Bari smo završili odmah na kraju grejne sezone, trenutno radimo remonte i servisiranja podstanica po zgradama“, ističe Šušić. Naveo je da trenutno rade i rekonstrukcije na nekim vrelovodnim deonicama, kao i da će biti još priključenja stambenih objekata na sistem daljinskog grejanja.

,,Preduzeli smo sve korake kako ne bi bilo problema u toku naredne grejne sezone. Prirodni gas je naš primarni energent, a ukoliko dođe do bilo kakavog problema sa distribucijom prirodnog gasa spremni smo da istog trenutka ove kotlarnice krenu da rade na mazut. Ove sedmice sam bio dva puta u Vladi na sastancima gde su razrađivani različiti scenariji i video sam šta je sve preduzeto i urađeno i koliko je gasa u skladištu u Banatskom Dvoru i u Mađarskoj i ne očekujem veće probleme“ kaže Šušić.

Foto: facebook

Exit mobile version