Nastavljeni treninzi na otvorenom

Predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić posetio „Koš klub“

Po završetku vanrednog stanja, za šabačke prvotimce i rekreativce nastavljeni su treninzi na otvorenom. U „Koš klubu“ nedavno su rekonstruisane tribine, te je ovaj objekat spreman za novu sezonu. Treningu mlađih pionira OKK “Šabac“ prisustvovali su predsednik Skupštine grada Šapca Nemanja Pajić, član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić i Dejan Popović, srekretar Sportskog saveza grada Šapca.

-Nalazimo se na jednom kultnom terenu u našem gradu, „Koš klubu“, koji smo pre četiri godine rekontruisali. Osim rekonstrukcije, potrebno je da se taj teren održava, a drago mi je da se on u kontinuitetu održava. Pre svega o njemu vode računa korisnici, tako da on izgleda kao pre četiri godine kada je obnovljen. Ono što je posebno važno je da naši mladi košarkaši mogu da ga koriste za treninge, pogotovu sada u ovoj situaciji kada je preporuka da se treninzi održavaju napolju. Takođe, mogu ga koristiti i rekreativci, a kada se uradi i spoljašnji teren u Sokolani, što je u planu za oko 10 dana, imaćemo dva terena gde će moći naši prvotimci da vežbaju na bezbedan način. Naravno, kada se budu stekli uslovi polako će se vraćati i treninzima u sali. Najvažnije je da smo im obezbedili uslove gde će oni moći nesmetano da počnu sa treninzima – kazao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca.

Period vanrednog stanja iskorišćen je za uređenje i pripremu terena kako bi ga košarkaški klubovi na teritoriji grada Šapca bezbedno koristili.

-Od ove nedelje dozvoljeni su treninzi na otvorenim terenima, a mi smo period vanrednog stanja iskoristili da uredimo i pripremimo ovaj teren kako bi ga košarkaški klubovi na teritoriji našeg grada bezbedno koristili.
Teren je namenjen treninzima od 9 do 12 časova prepodne i između 18 i 23 sata posle podne, a u međuperiodu svima koji se rekreativno bave sportom. Takođe, važno je da sportskim radnicima poručim da budu oprezni, odgovorni i da postupaju po preporukama u interesu svih – istakao je Dejan Popović, sekretar Sportskog saveza grada Šapca.

Teren “Koš kluba” ima gumiranu podlogu, a na tribinama 500 mesta za sedenje.

Exit mobile version