Nastavlja se obilazak mesnih zajednica

Opština Krupanj

Predsednik opštine Krupanj, Ivan Isailović, obilazi mesne zajednice na teritoriji opštine Krupanj kako bi sa građanima razgovarao o njihovim problemima, sa ciljem rešavanja istih, kao i svim drugim gorućim temama.

Funkcioneri lokalne samouprave opštine Krupanj posetili su prošle nedelje meštane sela Bogoštice i Tomnja.

-Zahvalni smo meštanima Bogoštice i Tomnja na prijatnom razgovoru i što su nam ukazali šta je to na čemu dodatno treba da radimo izjavio je Isailović.

Sa meštanima Vrbića razgovarano je o njihovim potrebama, čule su se sugestije i ideje za kvalitetniji i bolji život na selu. Proteklih godina Opština Krupanj se trudila da ravnomerno ulaže u svaki deo Rađevine, a putna infrastruktura se nametnula kao prioritet. U Vrbiću je završena jedna deonica puta i na nastavku iste radiće se i u budućnosti.

– Posetu Vrbiću iskoristili smo i za obilazak lokale pilane „Bim trade“ čiji je vlasnik meštanin tog sela, koji je otvaranjem ovog preduzeća zadržao mlade i omogućio im pristojan ostanak na selu – kazao je Isailović.

Prijatan i konstruktivan razgovor vodio se i sa meštanima sela Šljivova koji  su, generalno, zadovoljni putnom infrastrukturom i u tom smilsu bilo je reči o povezivanju Šljivove sa Rožnjem, a što bi bio pun pogodak za unapređenje turističke ponude Krupnja. Šljivova je selo u kome se zadržalo dosta mladih, imaju osnovnu školu koja broji oko četrdeset đaka.

Lokalna samouprava, uz podršku države, kroz poljoprivredne subvencije čini sve da sačuva srpsko selo.

Dogovoreno je i sređivanje atarskih puteva kako bi meštani lakše stizali do svojih obradivih površina i tako efikasnije obavljali svoje poslove na njivi.

Exit mobile version