Izolacija stambenih zgrada se nastavlja

Prilika da se uštedi energija i novac

Projekat termoizolacije stambenih zgrada u Šapcu realizuje se u saradnji sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj. Zgrada u Ulici kraljice Marije 1 privodi se kraju, počelo je postavljanje izolacije na zgradi u Cara Dušana, a nakon toga slede radovi u Sremskoj 1, 3 i 5.

-Opredeljeno je 25, miliona evra za 40 stambenih zgrada- 75 hiljada kvadrata i 1.200 stanova. U programu učestvuju sugrađani koji žele da izoluju svoju stambenu zgradu, postave TS ventile u svoje ventilatore, plaćaju samo onoliko koliko potroše, a da celu investiciju plate iz sopstvene uštede- objasnio je gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović u sredu prilikom obilaska radova u ulici Cara Dušana 44.

Plan je, kako je rekao, da se na nivou grada uđe u program u kome će svako dobiti priliku da izoluje svoj stan ili kuću.

-Imamo pet dobrih efekata koji doprinose da građani imaju kvalitetniji život. Iskustva su pokazala da ljudi imaju 50 posto manje račune, manje plaćaju, „Toplana“ štedi energente, manje je zagađenje u gradu, svi povećevaju cenu svoje nekretnine. To je naš program  u ovo vreme kada se borimo sa epidemijom i zarazom. Ne smemo dozvoliti da život stane- podvukao je Zelenović.

Osim termoizolacije, na radijatore se postavljaju termostati i delitelji. Otplata kredita građanima je dostupna na 12 godina u 144 rate.

-Pozivam sve predsednike skupština stanara da dođu u „Toplanu“, razgovaraju sa nama i da ubrzamo projekat. Ovo vreme će proći, doći će lepi dani i počećemo da radimo ubrzanim tempom. Ovaj novac- 2,5 miliona evra treba da se potroši do kraja godine. Sad je prilika da iskoristimo ovaj zastoj i ceo projekat ubrzamo, kako bismo do kraja godine završili sa poslom- podvukao je direktor JKP „Toplana“ Šabac Slobodan Jerotić.

Plan je da projekat bude završen do kraja godine,  a svi zainteresovani imaće priliku da pod povoljnim uslovima izoluju stan ili kuću.

D.D.

Exit mobile version