Nastavak realizacije Projekta energetske efikasnosti

Zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić obišao radove na zgradi u Ulici ratnih vojnih invalida

Zamenik gradonačelnika Šapca Nemanja Pajić, sa direktorkom JSP „Stan“ Ljiljanom Jovanović, obišao je danas radove na rekonstrukciji zgrade u Ulici Ratnih vojnih invalida u Šapcu. Zahvaljujući projektu energetske efikasnosti,  koji JSP „Stan“ stan realizuje već nekoliko godina, jedna od najstarijih zgrada u Šapcu za mesec dana će dobiti potpuno nov izgled.

-Veoma mi je drago da naši sugrađani pokazuju veliko interesovanje za ovaj projekat, kako u objektima kolektivnog tako i u jedinicama individualnog stanovanja. Na ovaj način postižemo energetsku efikasnost, čuvamo životnu sredinu, a ne treba zanemariti ni vizuelni identitet grada. Ovaj projekat je jako važan jer grad Šabac osluškuje potrebe svojih sugrađana. Za ovu godinu smo za objekte kolektivnog stanovanja opredelili 25 miliona dinara, a za objekte individualnog stanovanja 10  miliona dinara- rekao je Pajić.

Zgrada u Ulici Ratnih vojnih invalida, jedna od najstarijih u Šapcu, će za mesec dana dobiti potpuno novu fasadu, termoizolaciju i rekonstruisan krov. Vrednost investicije ukupno je oko 5 miliona dinara – od toga polovinu finansira Grad, a drugu polovinu stanari zgrada.

-Mi se svojim radom svakodnevno staramo da 8.500 ljudi bude bezbedno i zadovoljno u svojim domovima i to je naš prevashodni zadatak. Nadam se da ćemo još dugo biti prvenstveno dobar servis našim korisnicima- rekla je Jovanovićeva.

Zlatomir Gajić, predsednik Kućnog saveta ove zgrade, rekao je da stanarima veoma znači što Grad Šabac sufinansira projekat energetske efikasnosti na njihovoj zgradi i pohvalio je saradnju sa JSP „Stan“.

Exit mobile version