Nastava u prirodi i za studente

Dana 25. maja ove godine, u organizaciji Akademije strukovnih studija iz Šapca, odsek medicinske sestre i vaspitači, izvedena je nastava u prirodi, u dvorištu planinaskog doma „Lipove Vode“ na Ceru, gde se odvijao teoretski deo nastave, dok je praktični deo nastave izveden na planinarskim stazama koje vode od doma ka planinarskom odmorištu Krstovi, koji je udaljeno od doma pet kilometara u jednom pravcu. Brzina prelaženja staze je bodovana, što je uticalo na ocenu studenata.

Tokom dana, prilikom izvođenja nastave, vreme na Ceru bilo je idealno prijatno, sa temperaturom vazduha od 23 stepena. Lagan povetarac, njihao je lišće na višedecenijskim lipovim stablima, sa kojih je dolazio cvrkut raspevanih ptičica, a miris tek procvetalog bagrema, sa obližnjih bagremovih stabala. Sve su to faktori koji imaju pozitivno dejstvo na jačanje memorije kod studenata i opšte psihofizičko stanje..

Ovaj vid izvođenja nastave u prirodi, za studente pomenute Akademije, je prvenac, kako nam reče organizator ove nastave Prof. dr Dušan Simić, kome su ovog puta asistirali Luka Pimić i Marija Spasojević, saradnici za izvođenje nastave. Pored 31 studenta nastavi je prisustvovalo još deset nastavnika koji su kao i prisutni studenti izrazili najlepše mišljenje o načinu i značaju izvođenja nastave u prirodi.

Logistička podrška planinara, članova planinarsko – smučarskog društva „Cer“, nije izostala, jer su planinari ustupili deo svojih prostorija u domu, a potom za sve studente pripremili odveženje u dvorišnom delu doma

M.BOTIĆ

Exit mobile version