Naprednjačka fabrika laži uskoro prestaje da radi

KONFERENCIJA ZA NOVINARE INICIJATIVE SELO-GRAD

Reagujući na lažne optužbe Gorana Mijailovića, odbornika SNS-a, članovi Inicijative Selo-grad (ISG) organizovali su prošlog utorka konferenciju za novinare kojoj su prisustvovali i mačvanski poljoprivrednici pružajući podršku Draganu Stankoviću, odborniku ISG u Skupštini grada Šapca.

Salko Karadarević, predsednik Inicijative Selo-grad, rekao je da u Srbiji postoji fabrika laži i da  vlasnik te fabrike svakodnevno plasira svoj proizvod građanima u vidu lažnih vesti.

– Pitam lokalne funkcionere SNS-a zašto koriste laž kao instrument u vođenju politike, zašto i u ime koga lažu i obmanjuju građane jer će uskoro fabrika laži prestati da radi a lokalni funkcioneri srpske napredne stranke će nastaviti da žive i rade u ovom gradu i samo ne znam kako će nas pogledati u oči, zapitao se Karadarević.

Dragan Stanković je rekao da su iznete laži da je pobegao sa protesta 2007. godine i ostavio poljoprivrednike na cedilu, da budu uhapšeni i prebijeni, i dodao da policija nikoga nije ni tukla ni dirala već zamolila da se civilizovano raziđu, što su oni i učinili.

– Takođe nije istina ni to da nijedna svinja poljoprivrednicima nije otkupljena. Šabačka opština je dobila oko 300 komada svinja da otkupi po ceni od 75 dinara, a dobili smo i kukuruz iz robnih rezervi, i to je bio rezultat naše borbe. U Lipolistu je otkupljeno 196 svinja, isto toliko u Zminjaku, a u manjim selima do 100, istakao je Stanković.

– Ako samo jedan odsto moje date izjave nije tačan, ja ću podneti ostavku na mesto odbornika u Skupštini grada Šapca. Istovremeno, svi ovde prisutni domaćini iz Lipolista i ja smatramo da odbornik SNS-a Goran Mijailović treba da se izvini za sve laži i podnese ostavku, izričit je odbornik Dragan Stanković.

Preko dvadeset poljoprivrednika, učesnika na protestu 2007.godine je to i potvrdilo svojim potpisima, a ovom prilikom su se skupili da Stankoviću pruže podršku i demantuju izjave odbornika SNS-a, Gorana Mijailovića.

Exit mobile version