Napredni (skraćeni) kurs za borbu protiv korupcije

Nedugo nakon što je Srpska napredna stranka nelegalno i nelegitimno preuzela vlast, zahvaljujući kupovini glasova na do sada neviđenom nivou u našoj zemlji, pretnjama i ucenama, kao jednu od prvih aktivnosti u borbi protiv korupcije, koju su tokom kampanje najavljivali, bila je da ukinu Lokalni antikorupcijski forum grada Šapca.

Jer, kako se boriti protiv korupcije ako ima neko da kontroliše vašu korupciju?

Tako je Šabac ostao bez jednog nezavisnog tela za borbu protiv korupcije, a naprednjaci bez ikakve kontrole. No, Srpska napredna stranka, kao klasična populistička stranka koja održava fasadu i izgled nekakve politike, bez ikakve suštine, je raspisala konkurs za novi Lokalni antikorupcijski forum, ovaj put potčinjen stranačkoj volji.

U međuvremenu, od najavljivanih hapšenja bivše vlasti zbog neviđene korupcije na kraju ne bi ništa, jer je grad funkcionisao kao švajcarski sat, a celokupna uprava potpuno transprarentna.

Sam čin ukidanja Lokalnog antikorupcijskog foruma, koji je bio u svom mandatu, i izmišljanje nekakvog novog Foruma, jasno ukazuje na nameru Srpske napredne stranke da sakrije svoju korupciju.

Sve ono za šta su nas optuživali nisu našli kada su „otvorili knjige“, ali zato vidimo da na naše oči rade sve ono protiv čega su se deklarativno „borili“. Sada je potpuno jasno da je jedini cilj Srpske napredne stranke da iz gradskog budžeta finansira svoje doškolovane funkcionere, i svoju parazitsku partiju.

Pravni odbor ZZS GrO Šabac

Exit mobile version