Naplata parkiranja od sedam do 14 sati u Šapcu

JKP „Parking servis“ Šabac uveo minimum porcesa rada

JKP „Parking servis“ Šabac je tokom vanrednog stanja uveo minimumom procesa rada, te se od danas, u skladu sa propisanom merom zabrane kretanja od 17 sati do pet ujutru, kontrola naplate parkiranja vrši od sedam ujutru do 14 sati, u jednoj smeni. Pridržavamo se svih mera koje nalažu Republički i Gradski štab za vanredne situacije, ali komunalna delatnost naplata parkiranja za sada nije obustavljena, funkcioniše i dalje, objašnjava direktor tog preduzeća Bojan Kalanović za „Podrinske“.

-Primedbe da su kazne za parking prethodne nedelje sugrađani dobijali oko 20 sati, kada je počinjao policijski čas, ili bilo kad za vreme trajanja policijskog časa, su netačne, jer je radno vreme bilo do 19 sati. Takođe, podsećam da je dozvoljeno vreme zadržavanja 15 minuta, što znači da svako ko je došao u grad da nešto obavi to može da učini bez obaveze da za to vreme zaustavljanja na parking mestu plati parking kartu. Kao preduzeće, sve naloge državnih i gradskih nadležnih organa smo ispoštovali. Šaltere smo obustavili, dali obaveštenje kako će pretplatnici moći i dalje da nastave sa plaćanjem parkinga elektronski, ostala je samo kontrola parkiranja na ulici- podvlači Kalanović.

Podseća da su sugrađani stanarske karte platili krajem februara ili početkom marta, pretplatnici za ceo grad takođe, te da je za vikend takođe bilo elektronskih uplata za april, a mnogi još u januaru plaćaju za šest meseci unapred, tako da bilo kakvo naknadno ukidanje naplate parkinga, njima kao redovnim korsnicima ne pravi razliku. Istovremeno, sugestije nadležnih organa su da ljudi tokom trajanja vanrednog stanja borave kod svojih kuća i kreću se samo koliko je neophodno. Budući da je ukinit javni prevoz i većina za transport koristi automobile, ideja je da sve što im je potrebno (nabavka namirnica, odlazak u apoteku i slično), obave što brže i efikasnije, bez zadržavanja na javnim površinama i stvaranja gužvi, a u cilju prevencije širenja virusa COVID- 19.

D.Dimitrijević

Exit mobile version