Napadnut kamp i građani koji brane Staricu

Ćuta: Policija odmah da reaguje i zaštiti građane

Narodni poslanik i kopredsednik stranke Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta uputio je zahtev za hitan prijem ministru policije Aleksandru Vulinu, ministarki rudarstva i energetike Zorani Mihajlović i ministarki ekologije Ireni Vujović, zbog eskalacije sukoba na planini Starica koja preti da dovede do krvoprolića.

Pre dva dana došlo je do teškog fizičkog sukoba, na jednom od puteva na prilazu ka kampu, između aktivista i lica kineske nacionalnosti koji su pokušali da fizičkim preprekama i silom onemoguće prilaz kampu. Navedena lica predstavila su se kao pripadnici vojske Narodne Republike Kine.

U ovom trenutku u toku je napad kamenicama na kamp branilaca Starice od strane tig istog ološa, koji je očigledno umislio da se nalazi na teritoriji Kine, a ne na srpskoj zemlji.

„Pozivam ministra policije da u roku od odmah postupi po svojim ovlašćenjima i spreči napad kineskih nasilnika na građane Republike Srbije. U suprotnom biće odgovoran za sve nastale posledice“, ističe Aleksandar Jovanović Ćuta.

Beograd, 08. septembar 2022. godine

Informativna služba ZAJEDNO

Exit mobile version