Napad na kuću Aleksandra Prodanovića

Saopštenje za medije

 

U Sremskoj Mitrovici je jutros oko četiri sata posle ponoći pucano na kuću predsednika Izvršnog odbora stranke Zajedno za Srbiju, Aleksandra Prodanovića. U tom trenutku u kući se nalazio samo Aleksandar Prodanović. Povređenih na sreću nije bilo.

Ovo je još jedan od događaja u nizu  koji pokazuje da niko od građana Srbije nije bezbedan i siguran čak ni u svom domu. Kada bi državni organi kojima je posao da brinu o bezbednosti svih građana, brzo razrešavali ovakva krivična dela, nikome ne bi palo na pamet da izvrši ovakav kukavički napad na pristojnu mitrovačku porodicu.

Relativizacija slučaja u Sava mali, nerasvetljavanje i tabloidizacija zločina i ubistava sigurno ne povećavaju bezbednost i sigurnost građana Srbije.

Svedoci smo bezbednosnih pretnji za sve građane i neefikasnosti institucija odnosno, odsustva želje da se iste bave svojim poslom. Bez obzira na to ko je ugrožen, političar ili bilo koji građanin Republike Srbije, zahtevamo da se ovaj slučaj hitno razreši i da kukavice koje pucaju na kuću pristojne mitrovačke porodice budu privedene pred lice pravde.

Beograd, 1. jun 2016. godine

ZAJEDNO ZA SRBIJU

Exit mobile version