Najviše nam je pomogla saradnja sa našom državom na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem

Tema broja: Godinu dana od promene vlasti u Šapcu

Godinu dana od preuzimanja vlasti

Prošlo je godinu dana otkako je Srpska napredna stranka, posle „burnih“ lokalnih izbora, zajedno sa koalicionim partnerima Zapadnom Srbijom, Evropskom zelenom partijom i Ruskom strankom preuzela vlast u Šapcu.

Povodom godišnjice vladavine, u gradskoj kući, održana je konferencija za medije na kojoj se prisutnim novinarima obratio i gradonačelnik Šapca:

– Od prvog dana dalaska na vlast krenuli smo da radimo i rešavamo sve probleme koje smo zatekli u našem gradu. U ovome nam je najviše pomogla saradnja sa našom državom na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Veliki projekti koje zajednički realizujemo poput autoputa Ruma – Šabac, novog mosta preko Save, brze saobraćajnice do Loznice, rekonstrukcije zdravstvenog centra u Šapcu, ali i projekata poput izgradnje otvorenih bazena u Šapcu, nastavka daljeg ulaganja u rekonstrukciju JKP ,,Stari grad”, proširenja vodovodne i kanalizacione mreže u dužini od 150 kilometara doneće novi kvalitet života u Šapcu. Zahvaljujući pomoći države urađen je put Šabac – Radovašnica koji je koštao 366 miliona dinara. Radimo nove puteve kako u Mačvi, tako i u Pocerini i Posavotamnavi. Naša industrijska zona postaje sve atraktivnija kako za domaće, tako i za strane investitore. Prodali smo 11 hektara zemlje za nešto više od 90 miliona dinara svetskom gigantu, kineskoj kompaniji Mint. Našim najstarijim sugrađanima smo obezbedili besplatan autobuski prevoz, smanjili smo cenu vrtića. Ponosan sam na mladost i iskustvo svojih saradnika, na ljude koji su savesnim, korektnim i poštenim radom za ovih godinu dana dali svoj maksimalan doprinos razvoju grada. Krenuli smo sa velikim minusom u budžetu, uspeli to da rešimo uz pomoć države, da stvorimo preduslove za brži razvoj Šapca. Šabac će u naredne tri godine biti jedno veliko gradilište. Zahvaljujem se građanima na strpljenju za ovih godinu dana i verujem da ćemo zajedno nastaviti da radimo u interesu svih građana Šapca. Činimo sve da realizujemo zacrtane planove kako bismo u narednim godinama Šabac učinili gradom budućnosti! – rekao je, između ostalog, gradonačelnik u svom skoro jednočasovnom obraćanju.

Exit mobile version