Najezda smrdibuba

ČIVIJA 2020.

Stanovnici Šapca ali i cele Srbije ponovo, ove jeseni, imaju mnogo problema sa smrdibubama koje koriste svaki otvor na prozoru ili vratima da uđu u kuću. Njihov boravak u zatvorenom prostoru može biti veoma neprijatan, ali za to postoji rešenje…

Međutim, mnogo opasnije su one smrdibube koje, putem medija i društvenih mreža, ulaze u naše živote i mozgove a čiji smrad se više ne može podneti. A za njih, u ovom trenutku, još nije pronađeno efikasno rešenje.

Istraživanja pokazuju da je najviše ovakvih smrdibuba upravo u Srbiji i da ih ima više od 730.000 hiljada. Mnogo više nego što ih ima u dvadesetjednoj od 28 država članica Evropske unije. Inače, koliko su smrdibube brojne u Srbiji govori i činjenica da u Velikoj Britaniji koja ima 65.648.100 stanovnika njihov broj je 124.000, u Nemačkoj na 82.800.000 ljudi ima samo 431.000 što je, ukupno u ove dve zemlje, manje za skoro 200.000 u odnosu na Srbiju. A sve bi ovo bilo manje neverovatno da Srbija nema samo 7.058.322 stanovnika, i u odnosu na ove dve zemlje manje 55, odnosno 75 miliona stanovnika. Iz ovoga proizilazi da jedna smrdibuba dolazi na manje od deset građana Srbije.

Slična situacija je i u Šapcu. Do sada se moglo čuti da u Šapcu ima više od 9.000 smrdibuba što se uklapa u prosek Srbije. Ali ono što zabrinjava je činjenica da se broj smrdibuba u Šapcu naglo i enormno povećava pa se očekuje da Šabac postane lider u „proizvodnji“ smrdibuba.

A da će se broj smrdibuba sve više povećavati govori i činjenica da su svi izgledi da će Šabac ući u ledeno doba pa se osnovano sumnja da će se one useliti u sve šabačke institucije u kojima će imati sve uslove da se nekontrolisano razmnožavaju. Tako da ne bi trebalo da nas iznenadi ako svaki normalan građanin Šapca dobije svoju smrdibubu o kojoj će morati da se brine i da je izdržava.

Takođe, ono što posebno zabrinjava je činjenica da se i ostale bube i gamad sve više neprirodno pare sa smrdibubama te da poprimaju njihov smrad koji neverovatno brzo mutira i postaje nepodnošljiviji od smrada izvornih smrdibuba.

NIJE SVE TAKO CRNO KAO ŠTO IZGLEDA! MNOGO JE GORE!

Ivan Kovačević

Exit mobile version