Najavljena nabavka novog dijagnostičkog uređaja

Opšta bolnica Šabac

U okviru projekta „Hitan odgovor Republike Srbije na COVID -19“, koji implementira Ministarstvo zdravlja, a finansira Međunarodna banka za obnovu i razvoj, planirana je nabavka novog aparata za kompjuterizovanu tomografiju za Opštu bolnicu Šabac.

Novi 64-slajsni CT skener sa tri dijagnostičke stanice će biti instaliran u Službi za radiološku i ultrazvučnu dijagnostiku u prizemlju zgrade Hirurškog bloka. Pre dobijanja novog skenera, potrebno je uraditi  neophodno prilagođavanja prostora i radnog okruženja za osoblje. Napominjemo da novi skener neće biti zamena za postojeći, koji će i ubuduće biti u funkciji i na istoj lokaciji u zgradi Internističkog bloka.

Predstavnici građevinske kompanije  „Mašinoprojekt“ – Beograd, koju je za pripremne radove delegiralo Ministarstvo zdravlja, bili su u radnoj poseti ovoj ustanovi. Tom prilikom obavili su detaljno snimanje postojećeg stanja za potrebu izrade projektne dokumentacije.

Adaptacija i rekonstrukcija prostora po standardima koje zahteva rad skenera nove generacije su preduslovi za nabavku i očekujemo da će građevinski radovi započeti u što skorije vreme. Po završetku projekta, pacijentima u Opštoj bolnici biće na raspolaganju oba CT skenera što će u mnogome povećati kapacitet za potrebe precizne dijagnostike.

Nova informatička oprema

Još jedna vredna donacija Ministarstva zdravlja danas je stigla u Opštu bolnicu Šabac. Ovog puta su to  ukupno 33 kompjuterske radne stanice najnovije generacije renomiranog brenda „Del“  uparenih sa odgovarajućim monitorima velike dijagonale proizvođača “BengQ”. Svi računari su isporučeni sa prethodno instaliranim – licenciranim operativnim sistemom MS Windows 10 i osnovnim softverskim paketom.

Radne stanice će posle dodavanja ostalih uslužnih programa, biti stavljene u funkciju u većini specijalističkih ambulanti, što će omogućiti komforniji i sigurniji rad operatera.

Ovom prilikom, menadžment šabačke bolnice zahvaljuje resornom ministarstvu na nabavci ove vrste neophodne opreme koja će zameniti postojeću i za duže vreme osigurati ovaj segment rada.

 

Exit mobile version