Najava februarske akcije preventivnih pregledaNajava februarske akcije preventivnih pregleda

Pod pokroviteljstvom  Ministarstva zdavlja, u nedelju 25. februara u vremenu od 8-16 sati, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije biće sprovedena, šesta po redu akcija besplatnih preventivnih pregleda.

U Opštoj bolnici Šabac preventivni pregledi obavljaće se na dva punkata: u Internističkom i Hirurškom bloku. U ambulantnom delu Službe za internu medicinu, raditi će se kardiološki pregledi, ekg srca i određivanje nivoa šećera u krvi. U Službi biohemijske laboratorije uzimaće se uzrci krvi za analize kojim se utvrđuju tumor markeri: digestivnog trakta, prostate i jajnika.

U Službi oftalmologije u prizemlju Hirurškog bloka vršiće se provera oštrine vida, očnog prtiska i očnog dna.

Napominjemo da su pregledi besplatni i svi zainteresovani mogu ih obaviti na dan akcije, bez prethodnog zakazivanja i posedovanja zdravstvene knjižice. Takođe, pri dolasku na preventivni pregled potrebno je javiti se na šalter na prvom spratu Internističkog bloka – radi registracije i daljeg upućivanja na ponuđene preglede.

Za pacijente koji nameravaju da im se analizira krv – preporuka: ne konzumirati namirnice bogate mastima,  počev večernjih sati dan ranije uoči pregleda i ne obedovati ujutro na dan pregleda.

Exit mobile version