Nagrađeni najbolji sportisti u 2019. godini 

smart

Jubilarna 40. svečana dodela priznanja Sportskog saveza Šabac

U novom prostoru nastavljena je tradicija duga četiri decenije, te su u četvrtak priznanja Sportskog saveza Šabac za najuspešnije u oblasti sporta i fizičke kulture na teritoriji grada dodeljena u zgradi rekonstruisane „Sokolane“, u prisustvu organizatora, predstavnika Grada, klubova i brojnih zvanica.

Najuspešniji klubovi VK „Šabac“ i TK „Šabac“

Sportska nagrada, na osnovu Pravilnika o sportskim nagradama Sportskog saveza Šabac, dodeljena je u vidu posebnih, posthumnih, specijalnih i najviših sportskih priznanja, dodeljenih u sedam kategorija.

Najuspešniji su: sportski kolektiv Vaterpolo klub „Šabac“, sportista Todor Jandrić (Rukometni klub „Metaloplastika“), sportistkinja Katarina Gačević (Atletski klub „AŠK-Tempo“), mladi sportista Đorđe Vučinić (Vaterpolo klub „Šabac“) i mlada sportistkinja Lana Mijailović (Ženski rukometni klub „Medicinar“), sportski stručnjak Miloš Lazić i sportski radnik Jovan Dedić iz Tekvondo kluba „Šabac“.

Predsednik Skupštine VK „Šabac“ Nenad Živanović istakao je da je iza kluba uspešna sezona u seniorskoj i juniroskoj konkurenciji.

-Da nam je neko to sve ponudio na počeku sezone, ne znam da li bismo mogli da poverujemo da će se sve to ostvariti- finale Kupa, regionalna liga, uspesi mladih sportista. Od pet mlađih kategorija koje se takmiče u sistemu Vaterpolo saveza, dve su prvaci države, jedna vicešampioni. Zaista lepa godina za nas i to je rezultat rada u prethodnom periodu i pokazatelj da je VK „Šabac“ na pravom putu- istakao je Živanović, dok je mladi vaterpolista Đorđe Vučinić naglasio da je to velika čast za klub, koji je sad počeo da stasava na najbolji mogući način.

-Hteo bih da se zahvalim upravi kluba i saigračima koji su mi omogućili uspeh, kao i celom gradu. Mnogo mi je drago što sam izabran za ovo prestižno priznanje i veoma motivisan da dalje nastavim ovako- rekao je Vučinić.

Najuspešniji sportista, rukometaš „Metaloplastike“ Todor Jandrić, podvukao je da je počastvovan priznanjem koje ga je izdvojilo u ne tako maloj selekciji.

Kolevka sporta za buduće generacije

-U velikom gradu kao što je Šabac izuzetna je čast biti izabran za najboljeg. To mi imponuje i daje mi podstrek da treniram još više u narednom periodu i opravdam poverenje koje mi je ukazano- naveo je Jandrić.

Najsupešnija sportistkinja Lana Mijailović, rukometašica „Medicinara“,  smatra da je nagrada velika privilegija, čast, ali takođe i odgovornost.

-Svakom sportisti svaka nagrada znači, a pogotovo individualno priznanje. Ova godina je najbolja u mojoj karijeri. Osvojili smo kadetsko državno prvenstvo, bili drugi sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Gruziji. Mogu samo da poželim da se tako nastavi- podvukla je Lana.

Član Gradskog veća zadužen za sport Dragan Nikolić izrazio je zadovoljstvo što šabački sport ima tako dugu tradiciju ove manifestacije, te što se ovaj put skup održava u obnovljenoj „Sokolani“.

-Zahvalan sam Sportskom savezu koji se potrudio da dodela ove godine ima drugačiju koncepciju. Mislim da je ovo nivo iznad onoga što smo do sada imali, verujem da će to u budućnosti biti još uspešnije i bolje, sa boljim rezultatima sportista- rekao je Nikolić.

Obraćajući se prisutnima, predsednik Sportskog saveza Šabac Veselin Vuković rekao je da veruje da će „Sokolana“ ponovo biti kolevka sporta u gradu u kojoj će stasavati nove mlade generacije uspešnih sportista.

-Drago mi je da je su ove godine komisija i Upravni odbor koji vrši izbor imali veoma težak zadatak. Želim vam da i dalje postižete vrhunske rezultate i da nam svake godine taj izbor bude sve teži- poručio je Vuković.

Sportska nagrada ustanovljena je 1980. godine i u organizaciji SOFK-e Šabac (Savez organizacija fizičke kulture) dodeljivana do 1992. godine, kada je tu ulogu je preuzeo Sportski savez Šabac, kao pravni sledbenik SOFK-e.

Dragana Dimitrijević

Exit mobile version