Nagrade za posvećenost preventivnom radu

U Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“

Lekarima sa najboljim rezultatima u oblasti prevencije danas su u Domu zdravlja “Dr Draga Ljočić” uručene nagrade. Najveći broj skrininga na kolorektalni karcinom imala je dr Jelica Kampić Spirovski, specijalista medicine rada, a za posvećenost preventivnom radu i ukupan broj preventivnih usluga nagrađen je dr Saša Dobrijević, specijalista opšte medicine. Njima je nagrade uručio prof. dr sci med Zoran Krivokapić, profesor Medicinskog fakulteta i član Kraljevskog udruženja hirurga Engleske
– Kontinuiranim unapređenjem znanja kojem doprinose česta gostovanja vrsnih stručnjaka iz različitih oblasti u našoj ustanovi jačamo profesionalni kapacitet Doma zdravlja. Nagrađivanjem najboljih među zaposlenima podstičemo i promovišemo znanje. Sve to jer verujemo da je to jedini put koji vodi ostvarenju našeg cilja –jačanju uloge prevencije. U martu, mesecu koji je posvećen borbi protiv karcinoma, nagrađujemo lekare koji su obavili najveći broj pregleda u cilju prevencije karcinoma – rekao je dr Branko Vujković, direktor Doma zdravlja.
U cilju daljeg unapređenja našeg stručnog znanja i danas smo ugostili priznate stručnjake u ovoj oblasti, pa je u Šabačkom pozorištu prof. dr Krivokapić održao predavanje na temu “Karcinom debelog creva: nastajanje, dijagnoza i prevencija”, a dr Dušica Banković, koordinator za rano otkrivanje raka debelog creva govorila je na temu “Rezultati organizovanog skrininga debelog creva u Srbiji”.

Exit mobile version