Nagrade pobednicima turnira u malom fudbalu i autorima najboljih literarnih i likovnih radova

Povodom Dana grada Šapca

Povodom Dana grada, na Trgu šabačkih žrtava danas su dodeljene nagrade pobednicima turnira u malom fudbalu i priznanja autorima najboljih radova na literarnom i likovnom konkursu koji su raspisali Grad Šabac i Društvo učitelja grada Šapca. Učešće u manifestaciji koja će u godinama koje slede prerasti u tradicionalnu, uzelo je osam osnovnih škola sa gradskog područja.

Učiteljica Zorica Novaković iz Osnovne škole „Janko Veselinović“ objasnila je da su na likovnom konkursu, u kome su učestvovali učenici prvog, drugog i trećeg razreda, radovi prevazišli očekivanja, te je doneta odluka da svaki razred bude nagrađen sa dve nagrade. Na literarnom konkursu učestvovali su učenici četvrtog razreda i nagrađeno je tri rada iz svake škole. Na turniru u malom fudbalu prvo mesto osvojila je Osnovna škola „Nikolaj Velimirović“, drugo OŠ „Janko Veselinović“, a treće OŠ „Laza K. Lazarević“.

-Ovo je odlična manifestacija za decu, škole su se veoma rado odazvale i uključile u sve aktivnosti. Budući da su učenice četvrtog razreda ove godine ostale uskraćene za učešće, u planu je da sledeće godine za devojčice organizujemo turnir „između dve vatre“- rekla je Novakovićeva.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje dr Goran Stojićević izrazio je zadovoljstvo što je veliki broj dece bio zainteresovan da pokaže svoju kreativnost, ali i sportski duh.

-Posle literarnog i likovnog konkursa koje su raspisali Grad Šabac i Društvo učitelja grada, a kasnije i turnira u malom fudbalu za učenike četvrtog razreda, danas prisustvujemo dodeli nagrada, medalja i pehara najboljima u svim kategorijama. Drago mi je da nas je vreme poslužilo i da je veliki broj roditelja došao da podrži  svoju decu i ovu lepu manifestaciju, za koju verujem da će postati tradicionalna i naredne godine još masovnija- istakao je dr Stojićević.

Organizatori manifestacije su Društvo učitelja i Udruženje pedagoga grada Šapca, uz podršku Grada Šapca i Sportskog saveza.

D.Dimitrijević

Exit mobile version