Nagrade najuspešnijim učenicima

Godišnja izložba radova učenika Škole primenjenih umetnosti

Godišnja izložba radova učenika Škole primenjenih umetnosti, koja predstavlja presek jednogodišnje produkcije škole- najbolje radove učenika svih obrazovnih profila od prvog do četvrtog razreda u školskoj 2018/19 godini, otvorena je u četvrtak, 20.juna, u Narodnom muzeju u Šapcu. Na izložbi je prikazano preko 150 radova u različitim tehnikama likovne i primenjene umetnosti.

-Više od dve decenije Narodni muzej Šabac pruža podršku mladim autorima, učenicima naše škole i to je velika čast, ali i obaveza. Naši učenici ovo poverenje iz godine u godinu opravdavaju i zaslužuju, jer nam svojom kreativnošću i zanimljivim dizajnerskim rešenjima daruju izložbe koje ostavljaju upečatljiv utisak na posetioce i pokazuju u kojoj meri su učenici ovladali tradicionalnim umetničkim tehnikama, kao osnovom za moderna dizajnerska rešenja. Zato je ova izložba značajna, jer predstavlja spoj tradicije i inovativnosti, prošlosti i budućnosti. Posebno bih istakla visoke domete pedagoškog rada naših profesora, jer nam pokazanim skladom, velikim trudom i radom, svake godine donose na desetine nagrada- Nataši Jovanović, Bojani Jovanović, Mladenu Panteliću, Mihailu Simoviću i Ivanu Vujaniću- istakla je direktorka Škole primenjenih umetnosti Nevenka Đokić.

Učenik generacije na kraju školske 2018/19 godine je Ivana Zdenka Vardle, smer firmopisac- kaligraf.

-Iskreno, nisam očekivala da ću biti proglašena za đaka generacije. Ispostavilo se da sam se među mnogim učenicima koji su mi dostojni konkurenti, izdvojla trudom i vrednim radom. Planiram da upišem engleski ili španski jezik, a Škola primenjenih umetnosti će mi uvek ostati u srcu, jer je posebna, drugačija i pružila mi je priliku da iskažem svoje talente na najbolji mogući način- podvukla je Vargle.

Na otvaranju izložbe učenicima, koji su se istakli u svojim postignućima, osvajajući nagrade na republičkim i međunarodnim konkursima i takmičenjima, dodeljene su vredne knjige- u oblasti grafičkog dizajna Jeleni Đurić i Jovani Stepanović, u oblasti grafike Milici Vasić, Isidori Novaković i Anji Marković. Za poetsko stvaralaštvo nagrađen je Ognjen Ninković, a u oblasti tradicionalne kaligrafije Marina Nikolić, Tijana Stjepanović, Katarina Barišić, Anja Ranković, Anđela Đurić, Tijana Pavlović i Mirjana Janković. U oblasti digitalne kaligrafije nagrade se pripale Ivani Milošević, Ani Petrović, Nataši Lazić, Kristini Mirić, Ognjenu Ninkoviću, Andrei Kosanić i Anđeli Jerković, u oblasti fotografije Petru Jovanoviću, Ružici Ristivojević, Dimitriju Graovcu, Kseniji Opanković, Danijeli Trifunović i Kristini Mirić, dok su u oblasti slikarstva nagrađene Andrea Damnjanović i Teodora Maksimović. Dobitnica nagrade za likovno stvaralaštvo je Ružica Ristivojević, a za zanatsko umeće Nenad Despotović. Nosioci diplome „Vuk Karadžić“ su Ivana Zdenka Vardle i Emilija Stojković.

Izložba će u Narodnom muzeju Šabac biti otvorena do 4. jula.

D.Dimitrijević

Exit mobile version