Nacisti traže jevrejsko zlato

LIČNI STAV

Još 1925. godine Hitler je napisao knjigu Moja borba (Mein kampf) u kojoj je označio Jevreje kao glavne krivce za propast Nemačke, gubitak prvog svetskog rata, opšte siromaštvo, nezaposlenost, i sve ostale nedaće Nemačkog naroda. Kada je došao na vlast 1933. godine (izabran na izborima, pa je valjda mogao da radi šta je hteo), dosledno je sprovodio antisemitsku politiku, uz konstantnu propagandu.

Drugi svetski rat je, između ostalog, pravdao i „tajnim rasnim ratom“ koji navodno Jevreji vode protiv Nemačkog naroda. Istrebljenje Jevreja, i oduzimanje svog bogatstva koje su oni stekli na grbači poštenog Nemca, su postali jedan od ciljeva rata.

Međutim, kada su počeli Jevreje da zatvaraju u gradska geta i koncentracione logore, nisu mogli da pronađu gde je to jevrejsko zlato. Nemačkim vojnicima nije bilo jasno, krenuli su u rat, ubijali su na hiljade nedužnih ljudi, ubeđeni da Jevreji imaju nekakvo veliko bogatstvo. Nisu sumnjali u propagandu, pa im nije im ni palo na pamet da Jevreji mogu biti ljudi poput njih – učitelji, trgovci, pekari. Ali zlata, koje im je rečeno da postoji i od kojeg se finansira „tajni rasni rat“, nigde nije bilo.

Srpska napredna stranka je vodila izbornu kampanju u Šapcu na samo jednom argumentu – vlast Nebojše Zelenovića je lopovska, a on je osuđen za nekakvu krađu (iako na presudi jasno piše „Nije kriv“). I nekako su uspeli da se dokopaju vlasti, koja danas nije ni legalna ni legitimna, na obećanju da će otkriti neviđeni lopovluk prethodne vlasti.

Prethodnih meseci sve moguće inspekcije češljaju sva javna preduzeća i gradsku upravu. Iako su to radili i ceo mandat Nebojše Zelenovića, sada ponovo kontrolišu ono što su već iskontrolisali, pokušavajući da pronađu to „jevrejsko zlato“.

Obećali su narodu da će otkriti lopovluk koji su znali da ne postoji, baš kao što je i vrh Nacionalsocijalističke nemačke radničke partije (Naci partije) znao da ne postoji nikakvo jevrejsko zlato. I sada su članovi i simpatizeri Srpske napredne stranke, baš kao članovi i simpatizeri Nacističke partije, zbunjeni, jer obećavani lopovluk ne može da se pronađe.

Istina kada tada izađe na videlo, a svi znamo kako se to završilo u slučaju jedne od najvećih stranaka ikada.

Advokat Aleksandar Mijailović,

Predsednik Pravnog odbora ZZS Šabac

 

Exit mobile version