NA VEST DA JE PORTAL „EMBARGO“ BLOKIRAN NA FEJSBUKU

Redakcija „Podrinskih“ najoštrije osuđuje blokadu portala „Embargo“.  Bez obzira što „Embargo“ nije potral nekog javnog glasila smatramo da je odluka Fejbuka, da ih suspenduje na 30 dana, neprimerena. Sloboda štampe i govora mora biti potpuno zagarantovana i „Podrinske“ će se uvek boriti za to.

Pisanje neistina, govor mržnje, vređanje i omalovažavanje neistomišljenika su stvar ličnog vaspitanja, obrazovanja, morala, časti svakog pojedinca i svako će zbog takvog svog delovanja, bez obzira koliku je ličnu, materijalnu ili političku korist od toga imao, kad – tad, položiti račune pred sudom istorije.

„Podrinske“, Hanibal Kovač, Ivan Kovačević i njegova porodica su nekoliko puta bili tema ovog portala i to u najgorem mogućem i najprimitivnijem kontekstu. Ali te laži i poluistine, koje su pisane u „Embargu“ više su govorile o piscima tih tekstova i njihovim nalogodavcima, a svi znamo ko su oni, nego o nama o kojima je pisano.

Zato je važno da i ovakvi „Poratli“ kakav je i „Embargo“ postoje i ne treba ih zabranjivati jer oni predstavljaju sliku današnjeg društva i trenutne političke situacije ali i primitivizma i mržnje koju pojedine političke partije i njihovih lider, kroz ovakve portale, propagiraju u obračunu sa svojim političkim i ideološkim protivnicima.

A žito se, na kraju, uvek odvoji od kukolja!

Zato redakcija „Podrinskih“ zahteva da se „Embargo“ odblokira i da im se dozvoli da nesmetano rade jer sloboda govora i javne misli mora biti zagarantovana. Pa ma kava ona bila.

Ivan Kovačević

Exit mobile version