Na niske ste grane pali

Zapisi iz pomračenog grada

Potpuno je razumljivo to šta lik, koji se nalazi na top listi 10 najvećih zala u istoriji Srbije, radi. Zamajavanje građana i odvlačenje njihove pažnje sa važnih tema, dok život prolazi, kao i uvrede i neistine koje on kao vatru, poput aždaje, bljuje na sve slobodomisleće ljude u zemlji kao i na one koji se nađu na putu njegovog finansijera i nalogodavca su posao koji on, nažalost, sa uspehom obavlja. I neka…

Međutim, pičvajz koji ova tvorevina, uz pomoć vlasti naklonjenih medija, pravi ogolila je svu nenormalnost ove naše napaćene zmlje. I na svetlost dana prezentovala silna potrčkala koja, poput marioneta, čekaju da se iz Beograda trgne konopče pa da oni zamlataraju ručicama i potpišu nekakvo suludo „saopštenje“.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNS ŠABAC

Gradski odbor Srpske napredne stranke Šabac poziva sugrađane da svojim potpisom podrže onlajn peticiju Dragana J. Vučićevića, glavnog urednika dnevnog lista Informer da uvreda više ne bude krivično delo.

Dragan J. Vučićević nalazi se na odsluženju šestomesečne kazne u Okružnom zatvoru u Beogradu zbog krivičnog dela uvrede. Bez namere da ulazimo u motive sudije za donošenje ovakve presude, želimo da podsetimo javnost da je u Srbiji sloboda govora i mišljenja zagarantovano ljudsko pravo svakog građanina naše države.

Presudom koja je izrečena posleniku javne reči, šta može da očekuje građanin koji nije novinar? Ovim putem takođe podsećamo građane da su godinama unazad na račun predsednika Aleksandra Vučića i članova njegove porodice izricane brojne uvrede, kao i direktne pretnje, ali koje nisu sankcionisane.

Peticiju možete svojim potpisom podržati na sledećem linku:
https://www.peticije.online/da_nijedan_novinar_vie_ne_ode_u_zatvor?fbcli…

Živan Bajić predsednik GO SNS Šabac

Naravno bolelela bi me baš briga, da ne „reknem“ nešto drugo, bRezobrazno, da to rade u svojoj „kući“ i za svoj groš. Ali, oni su okupirali moju zemlju, moj prostor, sa jedinim ciljem da devastiraju sve institucije, sve vrednosne i moralne norme i da unište ono što ni viševekovni osvajači, tirani, nisu uspeli. I, verovali ili ne, polazi im to za rukom…

Ne znam, poštovani čitaoci, da li ste imali prilike da vidite to prizemno „saopštenje“ stiglo iz Centale a potpisano rukom lokalnog „vladara“, ili tačnije vazala?

Da li ste primetili da je u međuzvezdani prostor potpisano „saopštenje“ odaslato skoro u istom tenutku sa svih mesta ovog prokletog dunjaluka na kojima čuče neki lokalni čelnici vladajuće stranke?

Da li je iko, ko ima makar i gram mozga, pomislio da je „saopštenje“ sačinjeno samo „da uvreda više ne bude krivično delo“?

Potpuno je jasno da je ova cela farsa smišljena u Centrali samo da bi se lakoverno pučanstvo zamajavalo, kao da nam toga nije dosta, ali i da bi reagovanjem, poput „vazala“, ili kao Pere Pisara, bili prvi, ili među prvima, koji će i na ovaj način potvrditi svoju odanost Vođi i partiji ali i na jednostavan, i bezbolan, način utefteriti svoje podatke u Registar. Zlu ne trebalo. Spremaju se izbori… Vidi se iz aviJona…

E, sad, potroših mnogo vremena i prostora a da ne objasnih razlog ovog pisanija… Naime, živo me zanima kako je moguće da se „prvi čovek“ našeg grada oglašava samo onda kad treba da potpiše neko „saopštenje“ dobijeno iz Centrale, iz Beograda.

Zar njega, kao „prvog čoveka“ grada ne interesuje kako mu žive sugrađani?

Kakav mu je grad?

Da li se ikada zapitao kako je moguće da je za samo tri godine, od kako je njegova partija uzurpirala vlast, Šabac postao kasaba, u svakom smislu, u odnosu na veći broj mesta u Okrugu?

Da li ga je bar malo sramota?

I, na kraju, da li je On koji potpisuje „gazda“ grada ili je to onaj koji voli da se slika?

Ili, u njihovoj „sreći“ ima i neko sasvim treći…

Ivan Kovaćević

Exit mobile version