Muzička škola – domaćin susreta školskih pedagog i psihologa

U Muzičkoj školi je u petak 26. maja održan sastanak Aktiva stručnih saradnika Osnovnih i Srednjih škola u Šapcu, a tema je bila – inkluzija.
Gosti predavači iz OŠ „Sveti Sava“bile su Katarina Šojić pedagog, Tanja Mijatović defektolog u kućnoj nastavi, Ivana Živković defektolog u razrednoj nastavi i Ana Vasić defektolog u razrednoj nastavi. One su putem prezentacije predstavile metode rada kroz elemente ABA pristupa – plan modifikacije ponašanja učenika sa smetnjama, pre svega iz spektra autizma. Nakon toga podelile su sa prisutnima svoja iskustva koja stiču kroz sistem dodatne obrazovne podrške koju pružaju učenicima redovnih škola i vrtića, kao i kroz projekat rane intervencije u koji su uključeni kroz saradnju sa Domom zdravlja. Zatim je usledila bogata razmena iskustava i dati su konkretni predlozi za unapređenje saradnje za naredni period.
«Ovaj sastanak je rezultat potrebe i želje koje su iskazali stručni saradnici u školama i svakako predstavlja primer lepe saradnje koja je uspostavljena između Aktiva stručnih saradnika, Muzičke škole «Mihailo Vukdragović« i OŠ „Sveti Sava“ – rekla je inicijator skupa i predsednica Aktiva stručnih saradnika srednjih škola, psiholog Mirjana Vasić.
»Veoma sam zadovoljna našom saradnjom i zahvaljujem svima koji su se odazvali pozivu i podržali ovu lepu ideju koja je u opštem interesu. Nadam se i očekujem da ćemo nastaviti ovu dobru praksu na zadovoljstvo svih učesnika» – zajljučila je Mirjana Vasić psiholog, predsednica Aktiva stručnih saradnika srednjih škola.

Exit mobile version