Muke po Aleksu Vilotića sve veće i veće

kle mu dolaze problemi

KAD INSTITUCIJE NE RADE SVOJ POSAO

O problemima koje ima Aleksa Vilotić žitelj pocerskog sela Bojic sa svojim neodgovornim rođakom i komšijom već smo pisali u jednom od prethodnih brojeva. Dolazili su sanitarni inspektori ali samo da pogledaju i odu. Kako Aleksa kaže – da otarase. Međutim, pored nesnosnog smrada od osoke (stočne mokraće) koja mu se izliva iz komšijine štale direktno u dvorište kišni talas doneo mu je i nove probleme. Naime, kiša je osoku razlila po celom gornjem delu placa zasađenim detelinom i potpuno je uništila.

A komšija neće da preduzme ništa. U stvari osoka se iz štale odliva u jedno plastično bure koje se često prepuni. Takođe, mali i uzan kanal koji je iskopan između dva placa, da „zamaže oči“, je nedovoljan da sanira znatne količine osoke koja, zbog konfiguracije zemljišta, put nalazi u Aleksino dvorište.

Bure koje skuplja osoku

Očajan Aleksa Vilotić svestan da ga niko neće zaštititi ponovo se obratio našem listu u nadi da će na ovaj način da skrene pažnju šire javnosti i da će to uticati i na nadležne da počnu da rade svoj posao.

– Ja znam, kaže Aleksa Vilotić za „Podrinske“ da su se u tim inspekcijama svi pozapošljavali po partijskoj liniji i da im je umesto diplome presudnu ulogu odigrala članska karta. I načelnica je na svoju funkciju došla po tom principu. I sada, umesto da bar nešto radi, ona a i njeni saradnici samo mole Boga da se ništa ne dešava  i da im vreme prolazi. A plata redovno da stiže. Da li je to zbog nestručnosti ili lenjosti Đavo bi ga znao!

Kanal koji je nedovoljan da spreči prelivanje osoke

Svestan je Vilotić i da u ovoj i ovakvoj partijskoj vladavini običan čovek ne može da preživi.

– „Pravde“ i zaštite ima samo za članove njihove stranke. Oni mogu da rade šta hoće i kako hoće. Od nas, koji nismo politički opredeljeni, jer nas politika ne interesuje, su digli ruke i smatraju nas građanima drugog reda – završava svoju priču Vilotić.

I tako, kako to u Srbiji obično biva, kad komšije ne mogu da se slože i sami reše svoje probleme mora da se uključe državne institucije. A kada će se te institucije uključiti u slučaju Alekse Vilotića ostaje da se vidi.

Čeka i nada!

Exit mobile version