MORAMO, ponovo od Srbije da stvaramo dobro mesto za život svih građana

Pre 19 godina ubijen je prvi demokratski premijer Srbije, od uvođenja višepartizma, dr Zoran Đinđić. Njegova Vizija da Srbija može biti moderna i razvijena država i dobro mesto za sve njene građane živi i danas u svima nama.

Njegov rad, zalaganje i ideje jasno su obeležile put koji sledimo u koaliciji MORAMO – demokratija, vladavina prava, poštovanje svih prava i različitosti građana, solidarnost, ekonomski razvoj i Srbija u Evropi, među modernim i razvijenim zemljama, kojima civilizacijski i pripada.

Danas su na vlasti isti oni koji su devedesetih Srbiju unazadili nekoliko decenija, koji su izazivali ratove, inflacije, profitiriali na muci građana, isti oni protiv čijeg se delovanja borio Zoran Đinđić.

Moramo da sledimo njegovu Viziju, da učinimo ono što je ispravno i da od Srbije, konačno, napravimo dobro mesto za život, državu iz koje neće ljudi odlaziti, nego ostajati i imati sigurnost, izvesnost i uslove za život dostojan čoveka.

Moramo da se zapitamo šta je ono što svi mi možemo zajedno da učinimo za Srbiju. Sećajući se njegovih reči „Ne pitajte šta vaša zemlja može da uradi za vas – pitajte šta možete da uradite za sebe”, zajedno ćemo od Srbije stvoriti modernu, razvijenu i civilizovanu zemlju, u kojoj će svako moći pristojno da živi od svog rada, zemlju po meri svih njenih građana.

MORAMO, zajedno i drugačije!

Exit mobile version